Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Συνάντηση μαθητών Α’ Γυμνασίου με τον συγγραφέα Γιώργο Παναγιωτάκη
 
Την Πέμπτη, 4/4/2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου συναντήθηκαν με τον κ. Γιώργο Παναγιωτάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Μικρόκοσμος». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Παναγιωτάκη, να θέσουν τα ερωτήματά τους, να αποκωδικοποιήσουν μαζί την αλληγορία της ιστορίας, η οποία μέσα από τα σύμβολα του παραμυθιού μιλά για αλήθειες που μας απασχολούν. Ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε στους εφήβους συνομιλητές του την ανάγκη του σεβασμού προς όλους και οραματίστηκε μαζί με τα παιδιά μια κοινωνία στην οποία ο καθένας θα προτάσσει το κοινό καλό και όχι το προσωπικό συμφέρον. Στους προβληματισμούς που εξέφρασαν τα παιδιά για την απήχηση της λογοτεχνίας σήμερα, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε με αισιοδοξία πως «κάθε αναγνώστης βρίσκει το βιβλίο του». Ένα, λοιπόν, από τα «δικά μας» βιβλία έγινε, μια για πάντα, και ο «Μικρόκοσμος»!
Σας ευχαριστούμε!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια