Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Β Γυμνασίου ενημερώνονται για τα ψηφιακά παιχνίδια
 
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την κυρία Ελίνα Ροϊνιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το ερευνητικό έργο της κυρίας Ροϊνιώτη επικεντρώνεται στη μελέτη της ψηφιακής διαδραστικής αφήγησης και στον σχεδιασμό αφηγηματικών χώρων και εμπειριών, καθώς και στη μελέτη της σύγχρονης παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών. Η κυρία Ροϊνιώτη μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Γυμνασίου μας με θέμα: «Video games: Πώς φτιάχνουμε ένα ψηφιακό παιχνίδι και ποιοι είναι οι δημιουργοί  πίσω από αυτές τις επικές περιπέτειες». Μαζί με την κυρία Ροϊνιώτη ήταν κοντά μας και η κυρία Χρύσα Τριανταφύλλου, παραγωγός βιντεοπαιχνιδιών. Το θέμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους εφήβους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να το προσεγγίσουν μέσα από την επιστημονική αλλά και επαγγελματική του διάσταση.
Κατά τη συνάντηση των μαθητών με την κυρία Ροϊνιώτη και την κυρία Τριανταφύλλου, οι μαθητές μας τοποθετήθηκαν με επιτυχία σε ερωτήματα, όπως ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη παιχνιδιών, ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ασχολείται κάποιος με το είδος αυτό των παιχνιδιών. Μέσα από τη συζήτηση προέκυψαν πολύτιμα συμπεράσματα για τις ανάγκες που ικανοποιούν τα ψηφιακά παιχνίδια, την ανάγκη της διασκέδασης, της απόδρασης από την πραγματικότητα, της εκτόνωσης συναισθημάτων, της επιθυμίας για υιοθέτηση ρόλων και για ανάληψή τους μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Η κυρία Ροϊνιώτη επισήμανε ότι τα ψηφιακά παιχνίδια αποτελούν έναν χώρο που επιτρέπεται να κάνει κάποιος λάθος, έναν χώρο στον οποίο η αποτυχία δεν είναι τόσο σημαντική, μπορεί κάποιος να αρχίσει ξανά από την αρχή, να δοκιμάσει τα όριά του και να χτίσει αυτοπεποίθηση, να καλλιεργήσει ικανότητες, να έρθει σε επαφή με φίλους, να χαράξει στρατηγικές μέσα από τη συνεργασία. Φυσικά δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη του μέτρου και του ορίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, και φυσικά και στην ενασχόλησή μας με τα ψηφιακά παιχνίδια. Τον λόγο πήρε η κυρία Τριανταφύλλου που μπήκε στο πρακτικό κομμάτι του «πώς φτιάχνουμε ένα ψηφιακό παιχνίδι» και μίλησε στα παιδιά για την ανάγκη του σχεδιασμού πριν από τον προγραμματισμό, την ανάγκη ύπαρξης της τέχνης της αφήγησης, του οπτικοακουστικού υλικού, της αλληλεπίδρασης. Μάλιστα οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου διαμόρφωσαν και σχεδίασαν με τη βοήθεια των ειδικών επί τόπου το δικό τους παιχνίδι, ορίζοντας την ιστορία, τους ρόλους, το σενάριο και κατανόησαν όρους, όπως preproduction, project manager, prototype, budget, προκειμένου να δουν το θέμα και από την επαγγελματική του διάσταση. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια