Αρχική σελίδα | Ερευνητική δραστηριότητα | Ανθρώπινο δυναμικό
 

Ανθρώπινο δυναμικό

Σοφοκλής Σωτηρίου
Παύλος Κουλούρης
Άγγελος Λαζούδης
Γεώργιος Μαυρομανωλάκης
Aικατερίνη Ρίβιου
Πέτρος Στεργιόπουλος
Νίκος Ζυγουρίτσας
Δήμητρα Δημητρακοπούλου
Εμμανουήλ Χανιωτάκης
Γρηγόρης Μηλόπουλος
Λουκάς Κατίκας
Βασίλης Λιακόπουλος
Μαρία Μαντέλη
Θωμάς Μαζαράκος
Ελευθέριος Μουσογιάννης
Θάλεια Τσακνιά
Αλεξάνδρα Μόσχου
Αλέξανδρος Πανταζής
Μαρία Παναγοπούλου
Δημήτρης Κουλεντιανός
Ηλιάνα Ντόβολου
Θωμάς Οικονόμου
Σοφοκλής Α. Σωτηρίου
Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης, Ελληνογερμανική Αγωγή
Ο Σοφοκλής Σωτηρίου έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο CERN, στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπονήσει δύο διδακτορικές διατριβές στην Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών και στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Από το 1998 είναι υπεύθυνος του Τμήματος έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντονίσει μεγάλη σειρά ερευνητικών έργων στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, του δικτύου Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μουσείων και Κέντρων Επιστημών, ενώ έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής για τον σχεδιασμό του προγράμματος Επιστήμη και Κοινωνία για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο. Έχει συγγράψει περισσότερα από 100 άρθρα, 150 επιστημονικές δημοσιεύσεις και 45 αυτόνομα βιβλία (με 2347 εταιροαναφορές, h-index 21)).

Το πλήρες βιογραφικό του σημείωμα είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση http://www.ellinogermaniki.gr/sotiriou
 
Παύλος Κουλούρης
Ο Παύλος Κουλούρης είναι απόφοιτος Φιλολογίας με κατεύθυνση σπουδών στη Γλωσσολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1994). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στο Institute of Education - University of London της Βρετανίας (1996-2001), ειδικευόμενος στο πεδίο των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, αλλά και διευρύνοντας τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σε περιοχές της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, της κοινωνικής σημειολογίας, της μάθησης των φυσικών επιστημών και της δια βίου μάθησης. Η εργασιακή του εμπειρία (1997-2001 στη Βρετανία, 2001-σήμερα στην Ελλάδα) περιλαμβάνει τη διδασκαλία σε γλωσσικά και ανθρωπιστικάγνωστικά πεδία και την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα στους τομείς της εκπαιδευτικής καινοτομίας και της διά βίου μάθησης. Από το 2004 εργάζεται στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής έχοντας ως κύρια ερευνητικά αντικείμενα τη διά βίου μάθηση ως καταλύτη ανάπτυξης των απομακρυσμένων περιοχών, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη εκμάθηση γλωσσών και στην εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες, την οργάνωση του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και τις συνέργειες τυπικής και άτυπης μάθησης.
 
Άγγελος Λαζούδης
Ο Άγγελος Λαζούδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994). Το 2000, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Masters στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφια των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Temple πραγματοποιώντας έρευνα στον τομέα της λειτουργικής Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI).
Το 2005 του απονεμήθηκε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Temple o Διδακτορικός Τίτλος σπουδών στην Κβαντική Οπτική/Φασματοσκοπία για την διατριβή του με θέμα: "Ηλεκτρομαγνητική επαγώμενη διαφάνεια σε διατομικά μόρια και φασματοσκοπικές εφαρμογές". Κατά την διάρκεια των σπουδών του δίδαξε εργαστήρια (1997-2003) και μαθήματα Φυσικής (2003-2005) σε προπτυχιακό επίπεδο. Από το 2005 και έως το τέλος του 2007 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός υπότροφος Marie-Curie στο ϊδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αποτέλεσε μέλος της ομάδος του Dr. von Klitzing με κύριο αντικείμενο την έρευνα σε συμπύκνωμα Bose-Einstein.
Από τον Δεκέμβριο του 2007 ανήκει στο προσωπικό του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμναικής Αγωγής υπεύθυνος ερευνητικών έργων που σχετίζονται με την δημιουργία εκπαιδευτικών βιβλιοθηκών και με εφαρμογές νέων τεχνολογιών (φορετά υπολογιστικά συστήματα, επαθξημένη πραγματικότητα κτλ) στην διδασκαλία των φυσικών επιστημών.
 
Γεώργιος Μαυρομανωλάκης
Ο κ. Γεώργιος Μαυρομανωλάκης είναι Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην πειραματική σωματιδιακή φυσική υψηλών ενεργειών και στην ανάπτυξη ανιχνευτικών συστημάτων. Από το 2003 έως το 2008 διετέλεσε ερευνητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Cambridge στη Μ. Βρετανία. Τα έτη 2007 μέχρι 2009 εργαζόταν παράλληλα στο ερευνητικό κέντρο Fermilab στο Σικάγο των Η.Π.Α. Από το 2009 έως το 2012 εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, CERN, στη Γενεύη της Ελβετίας. Το ακαδημαϊκό έτος 2012 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου δίδαξε στο τμήμα Φυσικής και στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Από το 2012 έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και εργάζεται στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής ως ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία. Ενδεικτικά, έχει διατελέσει εθνικός συντονιστής και υπεύθυνος εφαρμογής των ευρωπαϊκών έργων "Golab - Global online science labs for inquiry learning at school", "Ark of Inquiry - Raising youth awareness to responsible research and innovation", "Schools study earthquakes", Icaros - Interdisciplinary and collaborative thematic learning of technology and science", Envisage - Enhance virtual learning spaces using applied gaming in education".
 
Aικατερίνη Ρίβιου
H Αικατερίνη Ρίβιου είναι απόφοιτη του ΜΠΣ Ηλεκτρονικής Μάθησης, του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί στο Εργαστήριο Προηγμένων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Για Την Κοινωνία Της Γνώσης (Ε.Π.Υ.Κ.), Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) και ως εξωτερικός συνεργάτης με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος», Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, Κέντρο Ερευνών Πανεπιστήμιου Πειραιώς καθώς και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. Από το 2011 είναι μέλος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντονίσει σειρά ερευνητικών έργων στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Από το 2003 έχει συμμετάσχει και συντονίσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης σε Προγράμματα Η2020, IEE, CIP, eContent Plus, eTen, Education & Culture ELearning Programme and Lifelong Learning. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια και εργαστήρια για την Πληροφορική στην Εκπαίδευση και έχει δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει επίσης διδακτική εμπειρία στον τομέα των ΤΠΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης.
 
Πέτρος Στεργιόπουλος
O Πέτρος Στεργιόπουλος αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με Δίπλωμα Πλαγιαύλου Άριστα Παμψηφεί (τάξεις Δ. Φωτόπουλου και Ουρς Ρούτιμαν) το 2002. Ως καθηγητής Φλάουτου & Μουσικής Δωματίου με ποικίλη και μακρά εμπειρία στην παιδαγωγία του Φλάουτου δίδαξε τόσο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ως μέλος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, επικεντρώνεται στην έρευνα της παραστατικής διάστασης της Μουσικής ως εκπαιδευτικής πράξης μέσα από τη χρήση καινοτόμων ΤΠΕ στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μουσικών οργάνων. Ως συντονιστής απ' ευθείας πολυμεσικών ροών μουσικής εκπαίδευσης, ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρακτικών «σύμπραξης» σε διαδραστικά περιβάλλοντα.
 
Νίκος Ζυγουρίτσας
Ο Νίκος Ζυγουρίτσας εργάζεται στην Ελληνογερμανική Αγωγή από το Μάιο του 2014. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο στις Επιστήμες της Αγωγής (Παιδαγωγικό Τμήμα Επιστημών της Αγωγής και Προσχολικής Εκπαίδευσης) και απέκτησε μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στις Επιστήμες της Αγωγής και της Ψυχολογίας από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (Εκπαιδευτική Τεχνολογία), Εργάστηκε ως ερευνητής του εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Εφαρμοσμένης Έρευνας στη Ψυχολογία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (1999-2000) και ως βοηθός στα online μαθήματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο της Mons. Για τρία χρόνια εργάστηκε ως Καθηγητής Πληροφορικής στο δευτεροβάθμιο τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου III (Ixelles) των Βρυξελλων (2000 - 2003). Από το 2003, εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης ελληνικών και διεθνών οργανισμών σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών σε ποικίλα μαθησιακά περιβάλλοντα, ψηφιακών αποθετηρίων, e-learning και δια βίου μάθησης και επιμόρφωσης.
 
Δήμητρα Δημητρακοπούλου
Η Δημητρακοπούλου Δήμητρα είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην διδακτική μαθημάτων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Δίδαξε στο δημοτικό σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής για 11 έτη. Από το 2013 εργάζεται στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής συμμετέχοντας σε διάφορα Ευρωπαϊκά έργα, που σχετίζονται με το σχεδιασμό εκπαιδευτικών σεναρίων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, καθώς και την εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων και διδακτικών πρακτικών στην τάξη.
 
Εμμανουήλ Χανιωτάκης
Ο Εμμανουήλ Χανιωτάκης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2012 και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές το 2015 στην Πειραματική Φυσική Υψηλών Ενεργειών. Εργάζεται από τον Φεβρουάριο του 2015 στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής με κύριο αντικείμενο την δημιουργία και την υλοποίηση στην σχολική τάξη καινοτόμων εκπαιδευτικών σεναρίων Φυσικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) χρησιμοποιώντας το Διερευνητικό Μοντέλο Μάθησης. Στα πλαίσια της εργασίας του ασχολείται με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διδασκαλία φυσικών επιστημών μέσω ΤΠΕ, την ανάλυση εκπαιδευτικών δεδομένων, το σχεδιασμό και την διοργάνωση θερινών σχολείων και στη διοργάνωση εκπαιδευτικών διαγωνισμών.
 
Γρηγόρης Μηλόπουλος
Ο Γρηγόρης Μηλόπουλος είναι ερευνητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Είναι ειδικός στη Διαχείριση μεγάλων και σύνθετων Έργων, κυρίως στον τομέα της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και της Ψηφιακής Εξιστόρησης. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Τεχνοοικονομικών Συστημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών).
Ο Γρηγόρης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Ελληνογερμανική Αγωγή από τον Μάιο του 2017. Πριν από αυτό, από το 2009 έως το 2016 ίδρυσε και διαχειρίστηκε τη Megaprojects, μια εταιρεία συμβούλων έρευνας και ανάπτυξης, με εξειδίκευση στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεγάλη επιτυχία της Megaprojects ήταν η υλοποίηση, η προετοιμασία της πρότασης και η διαχείριση της εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων του Έργου Q-Tales (www.qtales.com), ενός χρηματοδοτούμενου έργου «δράσης καινοτομίας» στον τομέα των ΤΠΕ, το οποίο δημιούργησε ένα Συνεργατικό Οικοσύστημα για δημιουργικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο τους προσέφερε τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν ψηφιακούς πόρους και να δημιουργούν, δυσδιάστατα και τρισδιάστατα ηλεκτρονικά βιβλία για παιδιά, προσαρμοσμένα στην ικανότητα του εκάστοτε χρήστη και του εκπαιδευτικού του επιπέδου.
Πριν από τη Megaprojects, ήταν συντονιστής του έργου FP7 "Drugcheck", για την Nosis Ltd, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. Ευρώ και 8 εταίρους. Ο πλήρης τίτλος του Drugcheck ήταν: "Σύστημα υποστήριξης αποφάσεων για τις φαρμακευτικές ουσίες και τις αλληλεπιδράσεις τους". Επίσης, οργάνωσε και διαχειρίστηκε την υποβολή της πρότασης PROSPEC («Προώθηση του EMAS III σε ομάδες τυπογραφικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων») στην πρόσκληση «Οικολογικής Καινοτομίας» του EACI.
Το 2006 εργάστηκε για την Microsoft Hellas S.A ως ειδικός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τοπικός Τεχνικός Σύμβουλος της πρωτοβουλίας «Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Επιχορηγήσεων». Ο Γρηγόρης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις προτάσεις και τα έργα ευρωπαϊκής έρευνας από το 2001, όταν προσχώρησε στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου Πουλιάδη. Ως συντονιστής έργων αρχικά και ως Διευθυντής του Τμήματος στη συνέχεια, ο Γρηγόρης συντόνισε και συμμετείχε σε περισσότερα από 30 συγχρηματοδοτούμενα έργα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως τα CEBOS, W-Response, ALTERNATIVE, ATTRACT, MyGROCER, TELLMARIS και άλλα.
 
Λουκάς Κατίκας
Ο Λουκάς Κατίκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση σπουδών τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ) και την ανάπτυξη Περιβαλλοντικών Εφαρμογών. Το 2012, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πεδίο της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών με την αξιοποίηση των ΣΓΠ από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2015 συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ πρόσφατα υπέβαλε τη διδακτορική του διατριβή με πεδίο έρευνας τη Γεω-Στατιστική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η θεματική της διδακτορικής του διατριβής επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη Αλγόριθμων Χωρικής Βελτιστοποίησης και τα Συστήματα Λήψης Χωρικών Αποφάσεων για τη χωροθέτηση ενεργειακών έργων. Σαν ερευνητής έχει συμετάσχει σε ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πεδία της Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPCA), της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (EMME) αλλά και αναφορικά με τις Γεωχωρικές δεξιότητες και τη μάθηση STEAM στην εκπαίδευση (GOSTEAM). Παράλληλα, στο πλαίσιο του επικουρικού του έργου, έχει εργαστεί σε μαθήματα και σεμινάρια που σχετίζονται με τις Γεω-Επιστήμες. Από το 2016 είναι μέλος της κοινότητας των 100 Μεντόρων όπου και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συνεδρίες με σχολεία από όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τους κλάδους του Περιβάλλοντος, της Γεωγραφίας και γενικότερα των Γεω-Επιστημών. Η ερευνητική του δραστηριότητα και οι πρόσφατες ερευνητικές του δημοσιεύσεις επικεντρώνονται στα πεδία της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης μέσω των ΣΓΠ, της Χωρικής Ανάλυσης και της Διαχείρισης Ενεργειακών Εργων. Από τον Απρίλιο του 2021 ανήκει στο προσωπικού του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
 
Βασίλης Λιακόπουλος
Ο Βασίλης Λιακόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2010) και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) με τίτλο Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2015). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η μελέτη και η κατασκευή με την χρήση οπτικής λιθογραφίας αισθητήρων αερίων, βασισμένων σε νανοσύνθετα υλικά γραφενίου πολυμερούς. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ρομποτικής από το 2015 -2021 στον οργανισμό STEM Education, μεταξύ των αρμοδιοτήτων του περιλαμβάνονταν η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και η εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικών στις μεθόδους "STEM" και εκπαιδευτικής ρομποτικής. Εργάζεται στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής από τον Ιούνιο του 2021 με κύρια ασχολία την υποστήριξη της συνεργασίας των σχολείων, εφαρμόζοντας μια εκπαιδευτική προσέγγιση βασισμένη στη μεθοδολογία των «Ζωντανών Εργαστηρίων» με στόχο την ενίσχυση της διδασκαλίας "STEM" στην καθημερινή ζωή των μαθητών.
 
Μαρία Μαντέλη
H Μαρία Μαντέλη αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών-Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση τα Διεθνή Οικονομικά. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως υπεύθυνη σε τμήματα ανάλυσης ρίσκου και ελέγχου οικονομικών συναλλαγών για εντοπισμό και αποφυγή παράνομης δραστηριότητας που αποσκοπεί σε απάτες και διακίνηση μαύρου χρήματος. Έχει επίσης υπάρξει σύμβουλος επιχειρήσεων στο ίδιο αντικειμένο σε start-up εταιρείες. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Οργανωσιακή Ψυχολογία, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Εργάζεται στην Ελληνογερμανική Αγωγή από τον Σεπτέμβριο του 2022 ως μέλος της ομάδας ερευνητικών προγραμμάτων και είναι υπεύθυνη για την οικονομική διαχείριση τους.
 
Θωμάς Μαζαράκος
Ο Θωμάς Μαζαράκος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε επαγγελματικά για μία δεκαετία στον τομέα της σχεδίασης και παραγωγής εντύπων. Από το 2000 ασχολείται με την πληροφορική εστιάζοντας στο web design και τη δημιουργία websites και εφαρμογών.
 
Ελευθέριος Μουσογιάννης
O Λευτέρης Μουσογιάννης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, Swansea με πτυχίο Νομικής (LL.B. in Law). Εν συνεχεία πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με ειδίκευση στο Εμπορικό και Ναυτικό δίκαιο (LL.M. in Commercial and Maritime Law). Έχει δεκαπενταετή εμπειρία διαχείρισης νομικών και συμβολαιογραφικών διαδικασιών καθώς και οργάνωσης εργασιακών ομάδων με προσήλωση στη βελτιστοποίηση της συνολικής απόδοσης. Έχει εργαστεί ως μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του Υπουργείου Τύπου σε θέματα οργάνωσης και εκσυγχρονισμού μέσων πληροφοριών και συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αξιολόγηση προς δημοσίευση κειμένων από ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα. Από το 2020 εργάζεται στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής ως μέλος της ομάδας της οικονομικής και νομικής διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων.
 
Θάλεια Τσακνιά
Η Θάλεια Τσακνιά είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στην Ηλεκτρονική και τα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2007 εργάζεται στην Ελληνογερμανική Αγωγή έχοντας μακρά εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων STEM, ανάπτυξης δεξιοτήτων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Είναι συγγραφέας των βιβλίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται στο σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής και έχει επίσης εργαστεί για την επιμόρφωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογίων και στην υλοποίηση STEM δραστηριοτήτων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση των φυσικών επιστημών, εστιάζοντας στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και μεθόδων μάθησης (augmented and virtual reality, gamification and storytelling) και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού υποστήριξης της μαθησιακής διαδικασίας. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στον σχεδιασμό προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που συνδέουν την τυπική με την άτυπη και μη τυπική εκπαίδευση, στην κατάρτιση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην εφαρμογή διαφόρων μεθόδων μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία (inquiry based learning, project based learning, collaborative learning), στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση των πράσινων δεξιοτήτων στο σχολικό πλαίσιο και στην προσέγγιση του ανοικτού σχολείου ως ζωντανό εργαστήριο (living lab) σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Αλεξάνδρα Μόσχου
H Αλεξάνδρα Μόσχου είναι απόφοιτη του Μαθηματικού τμήματος του πανεπιστημίου Κρήτης (2002), με κατεύθυνση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Το 2004 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά – Αριθμητική Ανάλυση από το τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2011 είναι Διδάκτωρ Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβή είναι η Ανάπτυξη Αριθμητικών Μεθόδων για την Επίλυση Σύνθετων Μαθηματικών Προβλημάτων με εφαρμογή στην επίλυση Μηχανισμού Γένεσης Σεισμών. Έχει εργαστεί σαν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (2011 – 2021) και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (2017 – 2022). Σαν ερευνήτρια έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Ερευνητικών Προγραμμάτων καθώς και έχει συγγράψει πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κυρίως στο αντικείμενο των Γεω – Επιστημών. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, διαθέτει εμπειρία στην διοργάνωση συνεδρίων. Έχει διδακτική εμπειρία στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τον Ιανουάριο του 2023 ανήκει στο προσωπικό του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
 
Αλέξανδρος Πανταζής
Ο Αλέξανδρος Πανταζής είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Η εργασιακή του εμπειρία επικεντρώνεται στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και εργάζεται στο στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής από τον Ιανουάριο του 2024. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο "Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών" του, Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 
Μαρία Παναγοπούλου
Η Μαρία Παναγοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στην Αστροφυσική. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Διδακτική και Δημόσια Κατανόηση των Φυσικών Επιστημών και των Ψηφιακών Τεχνολογιών» από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εκπαίδευση της Αστρονομίας, στην Ιστορία και τη Φύση της Επιστήμης στην εκπαίδευση καθώς και στις μη τυπικές μορφές μάθησης και στην συνεργασία τέτοιων δομών με το σχολικό περιβάλλον. Από τον Ιανουάριο του 2022 ανήκει στο δυναμικό του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής
 
Δημήτρης Κουλεντιανός
Ο Δημήτρης Κουλεντιανός είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Φυσική από το πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία. Το 2019 έλαβε διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Μοριακή Φυσική για τη διατριβή του με θέμα “Double inner-shell vacancies in molecules”. Το διδακτορικό του πραγματοποιήθηκε ως cotutelle μεταξύ του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία και του πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι. Μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών του σπουδών εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο εργαστήριο Argonne National Laboratory στο Σικάγο των Η.Π.Α. (2019-2021), καθώς και στο Center for Free Electron Laser (CFEL) Science του εργαστηρίου DESY στο Αμβούργο της Γερμανίας (2021-2023). Έχει συγγράψει και συμμετάσχει στην εγγραφή 30 επιστημονικών άρθρων τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει 140 ετεροαναφορές. Από τον Μάιο του 2023 ανήκει στο δυναμικό του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής και συμμετέχει σε έργα τα οποία αφορούν στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, όσον αφορά τα μαθήματα των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών.
 
Ηλιάνα Ντόβολου
Η Ηλιάνα Ντόβολου είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στην Εκπαίδευση. Διαθέτει Μεταπτυχιακό δίπλωμα με τίτλο «Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη χρήση της Νανοτεχνολογίας σε ιατρικές εφαρμογές που σχετίζονται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και την επιτυχία της θεραπείας. (BSc και MSc διπλωματική εργασία σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, αντίστοιχα). Έχει εργαστεί στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (E.E.A.E.) στον τομέα της δοσιμετρίας και έχει διδάξει φυσικές επιστήμες σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια στα προγράμματα εκπαίδευσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, καθώς και ως δασκάλα ρομποτικής σε δημόσια και δημοτικά σχολεία. Από τον Σεπτέμβριο του 2021, εργάστηκε στην Ελληνογερμανική Αγωγή ως δασκάλα ρομποτικής στο Δημοτικό, και από το 2023 ανήκει στο προσωπικό του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
 
Θωμάς Οικονόμου
Το 2020-2022, ο Θωμάς Οικονόμου εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Μηχανικής και Επιστήμης Υπολογιστών του VinUniversity στο Βιετνάμ. Από το 2015 μέχρι 2020, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Nazarbayev University στο Καζακστάν. Το 2019 ήταν ανάμεσα στους πέντε καλύτερους προτεινόμενους για το βραβείο "Καλύτερου Καθηγητή" για το 2019, όπως ψηφίστηκε από τους φοιτητές. Στο πλαίσιο της μεταδιδακτορικής έρευνας εργάστηκε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης από το 2012 έως το 2015 και το 2009 στο Κέντρο Βραζιλιάνικων Φυσικών Ερευνών (CBPF) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Το 2008 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Μη Γραμμικά Δυναμικά Συστήματα και τη Βιοπληροφορική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών “Δημόκριτος” στην Ελλάδα. Η διατριβή του διδακτορικού του έλαβε το βραβείο "Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής" για εκείνη τη χρονιά. Το ταξίδι του στην ακαδημαϊκή κοινότητα ξεκίνησε με μεταπτυχιακό στη Θεωρία Γενικής Σχετικότητας το 2003 από το Πανεπιστήμιο Friedrich-Schiller της Γένα στη Γερμανία.
 

 

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης
Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα
Εθνικά προγράμματα
Εκδόσεις
Ομιλίες-Παρουσιάσεις
Συνεργασίες-Δίκτυα
Συνέδρια
Ανθρώπινο δυναμικό
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια