ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2006

 

Και φέτος στο συνέδριο θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Φέρτε τα βιβλία που δεν σας είναι χρήσιμα πια. Σίγουρα κάποιος θα τα «υιοθετήσει» !
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Πολύπλευρη και ευέλικτη διδασκαλία σημαίνει να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα στην τάξη, την πολυμορφία των προσωπικοτήτων των μαθητών με τους οποίους συνεργαζόμαστε καθημερινά. Στο μάθημα της γερμανικής Γλώσσας όλο και πιο συχνά συνυπάρχουν στην τάξη άριστοι μαθητές, μαθητές αυτόνομοι στη μελέτη τους που συμμετέχουν με ζήλο στο μάθημα με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Το κορίτσι που παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον το μάθημα μπορεί να κάθεται στο ίδιο θρανίο με το αγόρι που θέλει όλη την ώρα να ζωγραφίζει. Αυτή η ποικιλία προβληματίζει πολλούς διδάσκοντες και τους κάνει να πιστεύουν ότι ένα «κανονικό» μάθημα γίνεται αδύνατο. Η διαφορετικότητα των μαθητών γίνεται αντιληπτή ως πρόβλημα για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή μίας διδακτικής διαδικασίας χρόνια δοκιμασμένης στην τάξη. Η διαφορετικότητα ωστόσο αυτή είναι στην ουσία μία πρόκληση για κάθε εκπαιδευτικό, που θα χρειαστεί να συνεργαστεί με μία ετερογενή ομάδα μαθητών εφαρμόζοντας στην τάξη διαφορετικές παιδαγωγικές μεθόδους και αξιοποιώντας μεγαλύτερη ποικιλία διδακτικών μέσων. Όταν εμείς οι εκπαιδευτικοί αποδεχτούμε αυτή την πρόκληση, τότε μόνο η διαφορετικότητα των μαθητών μας θα μας αποκαλύψει και τις δυνατότητες εμπλουτισμού της διδασκαλίας μας. Κάθε παιδί θα μας εκπλήσσει μόνο θετικά με τα ταλέντα και τις ικανότητές του αλλά και κάθε παιδί θα εκπλήσσεται μόνο θετικά από τους διδάσκοντες που θα το σέβονται και θα το αντιμετωπίζουν ως μία διαφορετική προσωπικότητα.

Το Η καλλιέργεια αυτής της ικανότητας των διδασκόντων να σχεδιάζουν ποικιλόμορφα μαθήματα και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μίας τάξης με πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους περιπτώσεις μαθητών θα είναι στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου.

Το 9ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017 στην Παλλήνη έχει ως θέμα την «Πολύπλευρη και Ευέλικτη Διδασκαλία». Στόχος του συνεδρίου δεν είναι μόνο να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων, αλλά και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Κεντρική Υπηρεσία για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή και η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων σχετικά με θέματα που μας απασχολούν όλους.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Για οργανωτικούς ωστόσο λόγους είναι σημαντικό να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!

Εδώ θα βρείτε το φυλλάδιο και την αφίσα.



Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Μάρτιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
[σήμερα] 




Υποστηρικτές:







Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα



Διοργανωτής:

Ελληνογερμανική Αγωγή