Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Συνάντηση μαθητών Β’ Γυμνασίου με τη συγγραφέα Β. Ζορμπά–Ραμμοπούλου
 
Ποιος είναι άραγε ο ωραιότερος τρόπος να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Ιστορίας, να ταξιδέψουμε στους αιώνες, να πλάσουμε με τον νου μας όσα αναφέρονται στα σχολικά βιβλία; Την απάντηση έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου. Διάβασαν το έργο της κυρίας Βησσαρίας Ζορμπά – Ραμμοπούλου «Ουμπάιντα. Το καραβάνι των ψυχών» και είχαν τη χαρά να υποδεχτούν στο σχολείο την ίδια τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της. Η κυρία Ζορμπά, απαντώντας στα ερωτήματα που της έθεσαν τα παιδιά, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία των ιστορικών μυθιστορημάτων, τα οποία προσπαθούν να αναδείξουν τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Η συγγραφέας επισήμανε ότι η σύγχρονη εποχή μοιάζει πολύ με εποχές περασμένες και ότι σε κάθε ιστορική περίοδο, ακόμη και στην πιο σκοτεινή, υπήρξαν και υπάρχουν στιγμές φωτεινές, που εμπνέουν αισιοδοξία. Θα θυμόμαστε πάντα ότι «οι άνθρωποι υπάρχουν για να συν-υπάρχουν», ότι τα ιστορικά γεγονότα, τα προσωπικά δράματα και οι ανομολόγητες ελπίδες είναι απλώς «ανθρώπινα πράγματα». Με το «καραβάνι των ψυχών» και τον οδηγό του πραγματοποιήσαμε ένα υπέροχο ταξίδι στον χρόνο!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια