Αρχική σελίδα | Η Ελληνογερμανική Αγωγή
 

Η Ελληνογερμανική Αγωγή

O κόσμος στον οποίο ζούμε διαρκώς αλλάζει. Τα σύνορα ξεθωριάζουν και οι πληροφορίες που δεχόμαστε, μεταβάλλονται και αυξάνονται με ολοένα εντονότερους ρυθμούς. Πρέπει, λοιπόν, να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας τις δεξιότητες και τις ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να λειτουργούν αρμονικά σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Η αναζήτηση της σύνθεσης με τα στοιχεία άλλων πολιτισμών πρέπει ωστόσο να έχει τη βάση της σε σταθερές αξίες στην παράδοσή μας και στην εθνική μας ταυτότητα. Χρέος μας είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να συλλέγουν και να αξιολογούν πληροφορίες, να τις επεξεργάζονται και να τις συνθέτουν σε γνώσεις αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Οι μαθητές πρέπει να εργάζονται ομαδικά, να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν μέσα από δραστηριότητες που οδηγούν παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων και στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Η επιδίωξη της ολοκληρωμένης και ισορροπημένης ανάπτυξης προϋποθέτει επίσης την αισθητική καλλιέργεια, την επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό καθώς και την άσκηση νου και σώματος μέσα απο πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες. Αποστολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής είναι να προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον έτσι, ώστε οι απόφοιτοι του σχολείου να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους και για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ο εκπαιδευτικός προγραμματισμός του σχολείου είναι ενιαίος από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο. Το βάρος, ανάλογα με την κάθε βαθμίδα, μετατοπίζεται σταδιακά απο τις πλούσιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην καθαρά ακαδημαϊκή μάθηση, με στόχο οι μαθητές τελειώνοντας το Λύκειο να έχουν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη συνέχιση των σπουδών τους τόσο στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και στα αντίστοιχα γερμανόφωνα και αγγλόφωνα.

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Ίδρυση
Εγκαταστάσεις
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια