Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Συνάντηση μαθητών Γ’ Γυμνασίου με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη
 
Όταν στο σχολείο ακούγονται αφηγήσεις για ανθρώπους σπουδαίους, όταν το προσωπικό βίωμα γίνεται ιστορία κι έπειτα θρύλος, όταν γεφυρώνουμε το μεγαλειώδες χθες με το ελπιδοφόρο αύριο, τότε η σχολική καθημερινότητα αποκτά χρώμα διαφορετικό. Μια τέτοια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι υποδέχθηκαν στο σχολείο μας την κυρία Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Μέσα από τα λόγια της «Μαργαρίτας Μαργαρώς», μέσα από τις «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού», τα παιδιά προσέγγισαν τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, την ανεκτίμητη πολιτιστική του προσφορά αλλά και την αξιακή του παρακαταθήκη, όπως την έζησε η κόρη του, παρακολουθώντας την περιπετειώδη ζωή του πατέρα της. Η κυρία Θεοδωράκη αναφέρθηκε στο μουσικό έργο του σπουδαίου συνθέτη και τόνισε ότι ο πατέρας της έφερε την ποίηση στα χείλη του λαού. Με προβληματισμό διαπίστωσε ότι στις μέρες μας οι νέοι δεν διαπνέονται από όραμα, καθώς επαναπαύονται στις ευκολίες. Γι’ αυτό, κάλεσε τους μαθητές να διερωτηθούν ποια είναι τα δικά τους ιδανικά. Εκείνοι την αποχαιρέτησαν με μια υπόσχεση: «εμείς θυμόμαστε τα όνειρά μας και βάζουμε τα δυνατά μας, μέχρι να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα».


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια