Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Δράσεις μαθητών Γυμνασίου στο πλαίσιο του δικτύου σχολείων UNESCO
 
Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας, που ανήκει στο δίκτυο σχολείων UNESCO, ταξίδεψαν την Παρασκευή 12 Απριλίου μέχρι την Ερέτρια Ευβοίας, για να μοιραστούν με συνομηλίκους τους και μαθητές του Γυμνασίου Ερέτριας επιστημονική γνώση και πολύτιμη εμπειρία. Οι μαθητές μας παρέδωσαν στους μαθητές του Γυμνασίου Ερέτριας τον σεισμογράφο που κατασκεύασαν οι ίδιοι με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους αλλά και ειδικών επιστημόνων. Στο πλαίσιο δράσεων των εργαστηρίων δεξιοτήτων και των επιστημονικών ομίλων που λειτουργούν στο σχολείο μας, οι μαθητές μας ασχολήθηκαν με τη μελέτη των σεισμών και την κατασκευή σεισμογράφου, προκειμένου να καταγράφουν και να μελετούν τη σεισμική δραστηριότητα. Ο σεισμογράφος από τα …χεράκια των παιδιών ταξίδεψε μαζί τους και σήμερα βρίσκεται στο Γυμνάσιο της Ερέτριας, που επίσης ανήκει στο δίκτυο σχολείων Unesco Associated Schools Aspnet. Με επιστημονική γνώση, με συνεργατική διάθεση και με προσήλωση στον στόχο οι μαθητές μας μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και εξήγησαν στους συμμαθητές τους τον τρόπο κατασκευής αλλά και λειτουργίας του σεισμογράφου. Ευχαριστούμε το Γυμνάσιο Ερέτριας και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία που μας πρόσφερε. Ευχαριστούμε θερά την κυρία Διλάρη, Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδας για την πρωτοβουλία της και τη συνεργασία μας, προκειμένου να εγκατασταθούν σεισμογράφοι στα σχολεία του δικτύου UNESCO. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκπόνηση και ολοκλήρωση αυτού του project και στους εκπαιδευτικούς που τα υποστήριξαν!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια