Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στο σχολείο μας
 
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Andreas Kindl. Κατά την επίσκεψή του ο Πρέσβης περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου, εντυπωσιάστηκε από την οικογενειακή ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια του, συνάντησε μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου και συζήτησε μαζί τους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν διακεκριμένο διπλωμάτη της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής αλλά και έναν εξαιρετικό γνώστη της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και της ελληνικής ιστορίας και γλώσσας, καθώς γνωρίζει αρχαία αλλά και νέα ελληνικά. Ο κ. Kindl μίλησε στους μαθητές  για τις εμπειρίες του, την αγάπη του για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τον Αριστοτέλη, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά χειριζόμενος δύσκολα πολιτικά θέματα αλλά και τις προοπτικές και την ικανοποίηση που του προσφέρει η θέση του. Τα παιδιά μοιράστηκαν μαζί του ερωτήματα, σκέψεις και εστίασαν κυρίως σε όσα αποτελούν τους δικούς τους προβληματισμούς για την Ελλάδα, την Ευρώπη, το μέλλον τους. Θέματα, όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, οι σπουδές στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η θέση της χώρας μας στον κόσμο, η σχέση μας με γείτονες χώρες αλλά και σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, αποτέλεσαν τον πυρήνα του διαλόγου των παιδιών με τον Πρέσβη.

Ο κ. Kindl έκλεισε τη συζήτηση με ευχές προς τους μαθητές λέγοντάς τους ότι σημασία έχουν οι κοινοί στόχοι, τα κοινά οράματα και η συμπόρευση των ευρωπαϊκών λαών στο μέλλον, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε την ίδια πρόκληση: Να εργαζόμαστε, για να κάνουμε την Ευρώπη διαρκώς καλύτερη.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια