Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μικροί επιστήμονες της Δ’ Δημοτικού στην πρώτη τους μελέτη πεδίου στον ποταμό Ερασίνο
 
Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού μελέτησαν τα υδάτινα οικοσυστήματα. Έτσι, επισκέφτηκαν τον ποταμό Ερασίνο, στον υδροβιότοπο Βραυρώνας, όπου πραγματοποίησαν ελέγχους στην ποιότητα του νερού. Χρησιμοποιώντας απόχες και μεγεθυντικούς φακούς αναγνώρισαν τους μικροοργανισμούς που ζουν στο νερό του ποταμού και τους ταυτοποίησαν αξιοποιώντας τις αντίστοιχες φωτογραφίες του εγχειριδίου τους. Επίσης, αξιοποίησαν τις επιστημονικές αναφορές, την ομαδοποίηση των μικροοργανισμών που ζουν στο καθαρό νερό και των μικροοργανισμών που ζουν στο ρυπασμένο νερό. Με τα πεχάμετρα και τα θερμόμετρα, τόσο τα απλά όσο και τα ψηφιακά, κατέληξαν στο βασικό συμπέρασμά τους ότι το νερό του ποταμού είναι καθαρό. Σημαντική βοήθεια για την ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας ήταν το ψηφιακό θερμόμετρο που κατασκεύασαν στο μάθημα της Πληροφορικής. Συνέδεσαν έναν αισθητήρα θερμοκρασίας στην πλακέτα ARDUINO, για να μετρήσουν με ακρίβεια τη θερμοκρασία του νερού και να τη συγκρίνουν με τη μέτρηση του θερμόμετρου.
 Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για την ποιότητα του νερού του ποταμού τούς όπλισαν με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για επόμενες ανακαλύψεις... << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια