Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου παρακολουθούν την πρώτη τους διάλεξη για την Αστρονομία
 
Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Ο Αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου με θέμα: «Τα άστρα, οι αστερισμοί και οι μύθοι τους».  Με γλαφυρότητα ο Δρ Στράτος Θεοδοσίου μίλησε για την Αστρονομία, τη «μητέρα» όλων των επιστημών, για τον άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή που έστρεψε το βλέμμα στον ουρανό, άρχισε να σκέφτεται ποιος είναι και από πού προέρχεται, για τη συστηματοποίηση της Αστρονομίας ως επιστήμης, τους πρώτους Αστρονόμους, την περιγραφή του έναστρου ουρανού στα ομηρικά έπη, την πλούσια φαντασία των αρχαίων Ελλήνων. Με την καθοδήγησή του οι μαθητές μας έκαναν ένα ταξίδι προς το όνειρο, για διαπιστώσουν στο τέλος ότι χωρίς υπερβολή ολόκληρη η θαυμάσια ελληνική μυθολογία αποτυπωμένη στον ουρανό είναι ένα δώρο των προγόνων μας στην ανθρωπότητα.  Οι μαθητές μας απόλαυσαν τη γνωριμία και τη συζήτηση με τον επιστήμονα αλλά και τον εξαιρετικό ομιλητή, ο οποίος με τη ζωντάνια και την αμεσότητά του κέρδισε το νεανικό κοινό και φώτισε με τις γνώσεις του τον δρόμο προς τα άστρα.
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια