Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Επίσκεψη μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στην κατοικία Μίκη Θεοδωράκη και συνάντηση με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη
 
Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Πέτρος Δ., Δημήτρης Κ., Γιάννης Μ. και Φραγκίσκος Π., συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Γιάννη Ρωμανό, είχαν την ξεχωριστή τιμή να επισκεφθούν την κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Εκεί, τούς υποδέχθηκε η κόρη του μεγάλου μουσουργού, κυρία Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία μοιράστηκε μαζί τους αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια. Μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η ίδια βίωσε τη διασημότητα του πατέρα της, αλλά και την επίδραση που της άσκησε η προσωπικότητά του. Παρουσίασε την καλλιτεχνική του διαδρομή, από την οποία με δυσκολία απομόνωσε κάποιες ξεχωριστές στιγμές. Ο Θεοδωράκης των συμφωνικών έργων, αλλά και της κινηματογραφικής μουσικής, της μελοποιημένης ποίησης και των λαϊκών συνθέσεων ήταν αυτός ο οποίος «έφερε στον απλό λαό τη σύνθετη τέχνη». Μέσα από τα μάτια της κόρης του αναδείχθηκε και η υπευθυνότητα που αισθανόταν ο Θεοδωράκης ως πολίτης. Η κυρία Θεοδωράκη εκμυστηρεύθηκε στους μαθητές προσωπικές στιγμές αλλά και γεγονότα που αποδεικνύουν τη διεθνή αναγνώριση και επίδραση του πατέρα της. Τέλος, δεν δίστασε να σχολιάσει με προβληματισμό την τρέχουσα καλλιτεχνική πραγματικότητα, ειδικά στον τομέα της μουσικής. Τα παιδιά έφυγαν με θαυμασμό, δέος και συγκίνηση, κρατώντας στα χέρια τους το βιβλίο που τους αφιέρωσε προσωπικά η οικοδέσποινα. Μια εμπειρία ανεπανάληπτη, μια πνευματική παρακαταθήκη που θα τους συνοδεύει.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια