Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  «Ανακαλύπτουμε τις αξίες μέσα από τη σχολική ζωή»
 
Οι μαθητές της Δ’ τάξης προσέγγισαν τις 12 πανανθρώπινες αξίες μέσα από πλήθος βιωματικών δράσεων. Αρχικά επεξεργάστηκαν πλούσιο εποπτικό υλικό μέσω του οποίου ανακάλυψαν τις συγκεκριμένες αξίες, συνδέοντάς τες με μικρές πράξεις μεγάλης αξίας της καθημερινότητάς τους. Δημιούργησαν τα δικά τους ταμπελάκια αξιών, τα οποία παρουσίασαν στους συμμαθητές τους εκφράζοντας τι σημαίνει για εκείνους η εκάστοτε αξία. Έπειτα κατασκεύασαν τις δικές τους «σκάλες αξιών» στα σκαλοπάτια των οποίων κατέγραψαν πράξεις μέσω των οποίων θα μπορούσαν να βιώσουν τις αντίστοιχες αξίες στη σχολική τους ζωή. Φυσικά, δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά έκαναν πράξη όλα όσα σκέφτηκαν… Με τη βιωματική δράση: «Σέβομαι το περιβάλλον της τάξης μου», συνειδητοποίησαν ότι η καλή εικόνα της τάξης τους είναι και δική τους ευθύνη. Μέσα από τη δράση: «Το βάζο της καλοσύνης», το οποίο γεμίζει με καλές πράξεις από τη σχολική τους καθημερινότητα, είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν το καλό και αυτό να αναγνωριστεί και να ανταμειφθεί. Παράλληλα φόρεσαν τα κιάλια τους κι έγιναν «παρατηρητές των αξιών γύρω τους», κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους και τέλος τις εικονογράφησαν, δημιουργώντας το δικό τους βιβλίο αξιών. Τώρα καλούν και εσάς να κάνετε μαζί τους πράξη όσα σκέφτηκαν, ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε όλοι μαζί μια ζωή γεμάτη αξίες! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια