Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού στο πρώτο τους πείραμα
 
Από το ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής οι μαθητές της Α’ Δημοτικού ανακαλύπτουν και μαθαίνουν κάθε μέρα κάτι νέο και σύντομα νιώθουν υπεύθυνοι να φροντίζουν οι ίδιοι τις προσωπικές τους ανάγκες που αφορούν στην ατομική υγιεινή. Με αφετηρία παιδικά βιβλία  με εικόνες και απλές οδηγίες γνώρισαν τον κόσμο των μικροβίων και συζήτησαν γιατί εκείνα βλάπτουν τον οργανισμό μας και πώς μπορούμε να τα αποφεύγουμε.  Μέσα από ομαδικά παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση και δημιουργικές δραστηριότητες, εξασκήθηκαν σε καλές πρακτικές για τη φροντίδα του σώματος,  την καθαριότητα των χεριών και την απολύμανση των επιφανειών. Για να εφαρμόσουν ό,τι έμαθαν στις τεχνικές επιμελούς πλυσίματος των χεριών, πραγματοποίησαν ένα πείραμα. Αφού άπλωσαν στα χέρια τους μια μπογιά που δεν είναι ορατή σε γυμνό μάτι παρά μόνο με ειδικό φακό σε συνθήκες συσκότισης, τα έπλυναν σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια τα έβαλαν στον θάλαμο παρατήρησης, για να αποκαλυφθεί ποια είναι τα σημεία όπου τα μικρόβια συχνάζουν και επομένως απαιτούν μεγαλύτερη σχολαστικότητα κατά το πλύσιμο.
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια