Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού καλλιέργησαν τον δικό τους βιολογικό κήπο
 
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων, στάση την οποία οι μαθητές της Α’ τάξης κατακτούν βιωματικά φροντίζοντας τον δικό τους βιολογικό κήπο. Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής, οι μαθητές διερεύνησαν με προσοχή το περιβάλλον του αγροκτήματος και έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην καλλιέργεια των οπωρολαχανικών. Γνώρισαν σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, παράλληλα ασχολήθηκαν ενεργά και με παραδοσιακές πρακτικές. Στα παρτέρια του κήπου τους, αφού προετοίμασαν το έδαφος με τα κατάλληλα εργαλεία, έσπειραν βολβούς και σπόρους. Από τη σπορά ως τη συγκομιδή, παρακολουθούσαν την ανάπτυξη των φυτών και  κατέγραφαν τις παρατηρήσεις τους στα φύλλα παρατήρησης από τα διάφορα στάδια. Έκαναν μετρήσεις, για να τις εξετάσουν συγκριτικά, παρατήρησαν τι βοηθά και τι εμποδίζει την ανάπτυξη των φυτών τους, εντόπισαν τους παράγοντες που τα επηρέασαν, αποφάσισαν πώς θα φροντίσουν το παρτέρι τους και οδηγήθηκαν σε συμπεράσματα για την περιποίηση και τις ανάγκες ενός βιολογικού κήπου. Αφού μάζεψαν τα φρούτα και τα λαχανικά, γεύτηκαν τους «καρπούς» των κόπων τους στο εστιατόριο του σχολείου! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια