Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού πραγματοποιούν ένα ξεχωριστό ψηφιακό ταξίδι στο ανάκτορο της Κνωσού
 
Στο πλαίσιο του Διαθεματικού Προγράμματος με τίτλο «Ταξίδι στους πολιτισμούς: Κυκλαδικός, Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός», οι μαθητές ταξίδεψαν στη Μινωική Κρήτη και ξεναγήθηκαν ψηφιακά στο τρισδιάστατο ανάκτορο της Κνωσού μέσω της εφαρμογής “iGuide Knossos”, αξιοποιώντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σχολείου μας και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR). Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, περιηγήθηκαν στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του ανακτόρου και παρατήρησαν χαρακτηριστικά στοιχεία της μινωικής ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, περπάτησαν στη δυτική αυλή που οδηγεί στον Διάδρομο της Πομπής, μπήκαν στην Αίθουσα του Θρόνου και στο Διαμέρισμα της Βασίλισσας και αντιλήφθηκαν πολλά για τον Μινωικό πολιτισμό, για τη θρησκεία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, αλλά και για την καθημερινή ζωή και την ενδυμασία των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Κατέγραψαν σημαντικές πληροφορίες και κατέληξαν στα συμπεράσματά τους. Το ταξίδι αυτό ήταν μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι ανυπομονούν για την επόμενη πρόκληση! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια