Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Συνάντηση των μαθητών της Ε’ Δημοτικού με τον καθηγητή αστροφυσικής κ. Ι. Δαγκλή και βράβευση των ερευνητικών τους εργασιών με θέμα «Μια αποικία στον πλανήτη Άρη»
 
Τη φετινή χρονιά οι μαθητές της Ε΄ τάξης ασχολήθηκαν με το διάστημα και με τα ταξίδια σε άλλους πλανήτες. Στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας με θέμα «Μια αποικία στον πλανήτη Άρη» τούς δημιουργήθηκε ζωηρό ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τους πλανήτες και για τα άστρα. Διάβασαν το βιβλίο «Η Άρτεμις η Φευγάτη μάς ξεναγεί στο σύμπαν της» του καθηγητή αστροφυσικής Ι. Δαγκλή και μέσα από το νοερό ταξίδι τους στον κόσμο των αστεριών αναρωτήθηκαν για τη δημιουργία των αστέρων, για τη σύνθεσή τους, για την πηγή ενέργειάς τους και για την εξέλιξή τους.

Πώς φωτοβολούν τα άστρα; Ποια είναι η πηγή ενέργειάς τους; Ποια είναι η «τύχη» τους μετά από εκατομμύρια χρόνια; Τι είναι τελικά ο Ήλιος και ποια θα είναι η «τύχη» του φωτεινού μας αστέρα;

Η ανάγνωση του βιβλίου δημιούργησε ζωηρό κίνητρο στα παιδιά να δημιουργήσουν εργασίες με θέμα τα άστρα και το διάστημα και να καταγράψουν τις ερωτήσεις που θα ήθελαν να απευθύνουν στον συγγραφέα του βιβλίου.

Την Τρίτη 4 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης είχαν τη χαρά και την τιμή να συναντήσουν τον κ. Ι. Δαγκλή και να του απευθύνουν τα ερωτήματά τους. Ο κ. Ι. Δαγκλής είναι Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος και  Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστηµικών Εφαρµογών και Τηλεπισκόπησης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Συζήτησαν μαζί του για τα ουράνια σώματα, για τους αστέρες, τους πλανήτες, τα νεφελώματα αλλά και για τις σχεδιαζόμενες αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη. Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν μεγάλος!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας στο τέλος, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εσωτερικού διαγωνισμού με τον οποίο ολοκληρώθηκε η ερευνητική εργασία τους με θέμα: «Μία αποικία στον πλανήτη Άρη»!

Ο κ. Ι. Δαγκλής απένειμε στα μέλη της νικήτριας ομάδας τα βραβεία για τη διάκριση της ερευνητικής τους εργασίας, η οποία συγκέντρωσε και την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις εργασίες των ομάδων όλων των μαθητών της Ε΄ τάξης.

Η νικήτρια ομάδα αποτελείται από τους:
  Καναβό Γιάννη
  Κωνσταντίνου Αλίσια
  Λαζούδη Βίκτoρα
  Στάη Δανάη
  Ψιλογιαννοπούλου Ταγκάλου Εριέττα

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους, συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ι. Δαγκλή για την παρουσία του στο σχολείο μας. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια