Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές του Γυμνασίου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
 
Όλοι εμείς, οι μαθητές του Γυμνασίου γιορτάζουμε και τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τα ...Λόγια των διαδρόμων. Κάθε μήνας του χρόνου, κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τον δικό της συμβολισμό και αφήνει στη ζωή μας το ιδιαίτερο αποτύπωμά της. Από σήμερα εμείς δώσαμε στην κάθε εποχή και το δικό της ποίημα. Διαβάζοντας ποιήματα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, επιλέξαμε στίχους για τις εποχές του χρόνου, για τα γεγονότα που συνδέονται με συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και φτιάξαμε ένα ιδιότυπο ημερολόγιο ποίησης, που «κρέμεται» επάνω από τις τάξεις. Έτσι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη φετινή χρονιά την Ημέρα της Ποίησης. Ο χρόνος που κυλάει, οι μήνες που αλλάζουν, οι εποχές που εναλλάσσονται αποτυπώνονται στα ποιήματα και στα αποσπάσματα που κοσμούν τους διαδρόμους του Γυμνασίου. Κάθε βήμα στον διάδρομο  παρέα με τους μεγάλους μας ποιητές. Σολωμός, Παλαμάς, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Καβάφης, Καρυωάκης, Δημουλά  ορίζουν τις εποχές, τις γιορτές, τις στιγμές της ζωής. Κι εμείς περνάμε, τρέχουμε, παίζουμε, κινούμαστε ανάμεσα στους μήνες και τις εποχές, όπως τις «τραγούδησαν» οι ποιητές μας. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια