Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού γνωρίζουν την επιστήμη της Αρχαιολογίας
 
Οι μαθητές της Γ' Δημοτικού, στο πλαίσιο του Διαθεματικού Προγράμματος με τίτλο «Ταξίδι στους πολιτισμούς: Κυκλαδικός, Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός», προσέγγισαν την επιστήμη της αρχαιολογίας. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα γνωρίζουν το επάγγελμα του αρχαιολόγου, ερχόμενοι σε επαφή με το ανασκαφικό έργο σημαντικών εκπροσώπων. Έκαναν την έρευνά τους σε ομάδες. Επεξεργάστηκαν ιστορικές πηγές και συγκέντρωσαν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του αρχαιολόγου που είχαν επιλέξει, όπως του Ερρίκου Σλήμαν, του Άρθουρ Έβανς και του Μανόλη Ανδρόνικου. Αντιλήφθηκαν την αξία της ανακάλυψης αρχαίων ευρημάτων για τη δημιουργία ιστορικών γνώσεων. Στη συνέχεια, παρουσίασαν στους συμμαθητές τους  τα αποτελέσματα της έρευνάς τους με πρωτότυπο τρόπο!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια