Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού πρωταγωνιστούν σε βιωματικές δράσεις για την ενίσχυση της ομαδικότητας
 
Από το ξεκίνημα της σχολικής τους σταδιοδρομίας είναι πολύτιμο οι μαθητές να αντιληφθούν πως η παρουσία τους στην τάξη είναι σημαντική, όχι μόνο επειδή είναι ξεχωριστοί, αλλά και επειδή αποτελούν ισότιμα και ενεργά μέλη μιας ομάδας συνεργασίας. Για να καλλιεργηθεί το αίσθημα του «ανήκειν», οι μικροί μαθητές, της Α’ Δημοτικού, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις που ενίσχυαν την ατομικότητα και τη συλλογικότητα, την προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα, με άλλα λόγια… το ομαδικό πνεύμα! Οι περιπέτειες λογοτεχνικών ηρώων τους έδωσαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον τρόπο που ο καθένας διεκδικεί τη θέση του σε μια ομάδα. Για να αντιληφθούν την ενότητα της ομάδας, κράτησαν το νήμα μιας αόρατης κλωστής, πράξη που συμβόλιζε ότι οι δεσμοί της ομάδας μπορεί να μην είναι ορατοί, είναι όμως υπαρκτοί. Στη συνέχεια χώρισαν ρόλους και αρμοδιότητες και συνεργάστηκαν σε μικρότερες ομάδες με στόχο να δημιουργήσουν με το σώμα τους σχηματισμούς που εκφράζουν τις αξίες της ομάδας στην οποία επικρατεί θετικό κλίμα, όπως την αγάπη. Η συμμετοχή, ο στόχος, οι οδηγίες, η τήρηση των κανόνων έγιναν αντιληπτά μέσα από το ομαδικό παιχνίδι μιας διαφορετικής σκυταλοδρομίας… Σε αυτό το παιχνίδι νίκησε η προσπάθεια, η οποία επιβραβεύθηκε με μια φράση τόσο διαφορετική όσο η προσωπικότητα του καθενός! Τελικά τις αποτελεσματικές ομάδες δεν ενώνουν μόνο οι κοινοί στόχοι, αλλά και οι κοινές αξίες!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια