Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού μελετούν τους σεισμούς της 29ης Νοεμβρίου και γνωρίζουν τη λειτουργία του σεισμογράφου της Ελληνογερμανικής Αγωγής
 
Με αφορμή τις σεισμικές δονήσεις της 29ης Νοεμβρίου 2022, που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην Αθήνα και στα προάστια και αντιληπτές και από τους ίδιους τους μαθητές και σε συνεργασία των εκπαιδευτικών με τον κ. Σοφοκλή Σωτηρίου, διευθυντή του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια ειδικά διαμορφωμένη δράση.  Ενημερώθηκαν για την αρχή της λειτουργίας ενός σεισμογράφου και παρατήρησαν τις καταγραφές των σεισμικών δονήσεων της 29ης Νοεμβρίου 2022 από τον σεισμογράφο της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Με τη βοήθεια της καταγραφής τριών σεισμογράφων εντόπισαν το επίκεντρο του σεισμού, στον θαλάσσιο χώρο της Εύβοιας.  Επίσης, έμαθαν ότι για τις καταγραφές σεισμικών δονήσεων από τους σεισμογράφους χρησιμοποιείται διεθνώς η παγκόσμια ώρα Γκρίνουιτς, έτσι κατανόησαν τη διαφορά των δύο ωρών που παρατηρήσαν στην ώρα καταγραφής στον σεισμογράφο σε σχέση με την ώρα εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου. Συζήτησαν με τον κ. Σοφοκλή Σωτηρίου, διατυπώνοντας τα ερωτήματά τους. Στη συγκεκριμένη δράση σύμμαχο είχαν τις γνώσεις που ήδη έχουν κατακτήσει. Φέτος, οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού ασχολούνται με τις φυσικές καταστροφές και ειδικότερα με τους σεισμούς. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εμπειρία για όλους!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια