Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Οι μαθητές του Δημοτικού προσεγγίζουν βιωματικά το μήνυμα της Επετείου του Πολυτεχνείου
 
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις μέσα από τις οποίες προσέγγισαν το μήνυμα της Επετείου του Πολυτεχνείου. Οι μικρότεροι μαθητές γνώρισαν τη συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας του τόπου μας μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού «Ντενεκεδούπολη». Μεταμόρφωσαν τους ήρωες σε χάρτινες κατασκευές για να παίξουν κουκλοθέατρο, έκαναν δραστηριότητες σχετικές με την ιστορία του βιβλίου στον διαδραστικό πίνακα και εκφράστηκαν μέσα από τη ζωγραφική στο Λευκό τους τετράδιο. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μελέτησαν κείμενα σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και αντλώντας έμπνευση απ’ αυτά, ζωγράφισαν στο Λευκό τους τετράδιο. Παρακολούθησαν βίντεο στον διαδραστικό πίνακα και άκουσαν ηχητικά ντοκουμέντα από εκείνη την περίοδο. Συζήτησαν για την αξία της ελευθερίας στη ζωή του ανθρώπου και εξέφρασαν τις απόψεις τους.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια