ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2013
2012
2011
2010
2006
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους επικοινωνία δύο ή και περισσότερες γλώσσες. Η πολυγλωσσία βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες και μας ενθαρρύνει να είμαστε ανοικτοί σε άλλους πολιτισμούς και δεκτικοί σε διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Παράλληλα, η εκμάθηση και η χρήση ξένων γλωσσών συμβάλλει σημαντικά στην άρση αρνητικών στερεοτύπων για άτομα και λαούς, που τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται όλο και πιο έντονα.

Η πραγματική πολυγλωσσία ξεκινά από την παιδική ηλικία, για μερικούς στο σπίτι τους, για άλλους στον παιδικό σταθμό και στο σχολείο. Στην Ελλάδα, όλο και περισσότερα μικρά παιδιά μαθαίνουν ξένες γλώσσες, όπως τη γερμανική. Αυτό αποτελεί μια πρόσκληση, όχι μόνο για τους μικρούς μαθητές, αλλά και για τους δάσκαλους τους. Τα μαθήματα με παιδιά απαιτούν παιδαγωγική εξειδίκευση, ειδικά μεθοδολογικά εργαλεία και την κατάλληλη διδακτική. Η υποστήριξη ωστόσο και η ενίσχυση από ειδικούς μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ομάδων διδασκόντων και μαθητών που θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή με σταθερό το ενδιαφέρουν για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας, διοργανώνει φέτος το 6ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας, με θέμα "Μικροί μαθητές, μεγάλοι δάσκαλοι, αποτελεσματικά μαθήματα", στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στην Παλλήνη Αττικής. Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και το Σύλλογο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων σχετικά με θέματα, που μας απασχολούν όλους.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Είναι ωστόσο σημαντικό για οργανωτικούς λόγους να δηλώσετε εγκαίρως την συμμετοχής σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!




Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
Απρίλιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
[σήμερα] 




Υποστηρικτές:







Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα



Διοργανωτής:

Ελληνογερμανική Αγωγή