ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2012
2011
2010
2006
 
 
 
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Τι είναι αυτό που κάνει το μάθημα πολύ καλό; Οι περισσότεροι μαθητές γνωρίζουν και διαισθητικά ότι η σημαντικότερη παράμετρος ενός καλού μαθήματος είναι η παρουσία και η συμβολή του εκπαιδευτικού. Πρόσφατα μια μεγάλη μελέτη του Νεοζηλανδού John Hattie, ειδικού σε θέματα παιδείας και διδασκαλίας, επιβεβαίωσε ότι από όλους τους παράγοντες που συντελούν στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας ένας είναι ο πιο σημαντικός: ο καλός και δραστήριος εκπαιδευτικός. Από την άλλη πλευρά η στάση και η εργασία των διδασκόντων επηρεάζεται από τις προσωπικές τους εμπειρίες ως μαθητές, τη μεθοδολογία που διδάχτηκαν στις πανεπιστημιακές σπουδές τους ή στο πλαίσιο επιμορφώσεως, τις συνθήκες εργασίας, τις απαιτήσεις των γονέων, του εργοδότη αλλά και του εαυτού τους• και τέλος συχνά από την πολύπλοκη δημόσια συζήτηση σχετικά με «τον καλύτερο τρόπο διδασκαλίας».
Χρειαζόμαστε, λοιπόν, καλούς εκπαιδευτικούς αλλά έχουμε και την υποχρέωση να τους βοηθήσουμε, έτσι ώστε να επιτύχουν την προσδοκώμενη ποιότητα στη διδασκαλία τους.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε σωστά πρότυπα, ανταλλαγή απόψεων για καινοτόμες και δοκιμασμένες μεθόδους• και κυρίως την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας στην πράξη.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή με σταθερό το ενδιαφέρουν για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας, διοργανώνει φέτος το 5ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας, με θέμα "Αναλύουμε – Εφαρμόζουμε – Αξιολογούμε ", στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη Αττικής. Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και Συλλόγου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων σχετικά με θέματα, που μας απασχολούν όλους στην δουλειά μας.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν, αλλά παρακαλούμε να δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχής σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!




Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Μάρτιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
[σήμερα] 




Υποστηρικτές:


Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα


Διοργανωτής:

Goethe-Institut Athen Griechischer Deutschlehrerverband