ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2014
2013
2012
2011
2010
2006

 

Και φέτος στο συνέδριο θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Φέρτε τα βιβλία που δεν σας είναι χρήσιμα πια. Σίγουρα κάποιος θα τα «υιοθετήσει» !
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Όπως προέκυψε από έρευνα του Ινστιτούτου Γκαίτε, οι περισσότεροι καθηγητές ξένων γλωσσών σε όλο τον κόσμο θεωρούν το μάθημα σε εφήβους δύσκολο και απαιτητικό. Από αντίστοιχες έρευνες έχει επίσης προκύψει ότι τα κίνητρα για μάθηση μειώνονται συνεχώς από το Δημοτικό έως το Γυμνάσιο - και πιο έντονα στην ηλικία 13 και 14 χρόνων.
Οι αιτίες που έχουν εντοπιστεί για το φαινόμενο αυτό είναι πολλές. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας τα παιδιά επιλέγουν συνειδητά ποια μαθήματα τους αρέσουν και ποια όχι. Επιπλέον, στην εφηβεία αλλάζει η θεώρηση των νέων και η αξιολόγησή τους για το τι θεωρούν σημαντικό και τι όχι. Σε ερωτήσεις τι είναι αυτό που τους παρακινεί να μελετήσουν, οι έφηβοι μας εκπλήσσουν δυσάρεστα με τις απαντήσεις που δίνουν. Η εξωτερική πίεση, οι τύψεις αλλά και ο φόβος της αποτυχίας είναι οι κυριότεροι λόγοι που κρύβονται πίσω από τη διάθεση των εφήβων να μελετήσουν. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι τα μαθήματα δεν μπορούν να συνδέονται με θετικά συναισθήματα και θετική διάθεση από την πλευρά των εφήβων. Σχετικές μελέτες δείχνουν ότι οι νέοι στους οποίους δίνονται ευθύνες και χώρος για ελεύθερες αποφάσεις έχουν περισσότερα κίνητρα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα μαθήματα. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η σωστή αξιοποίηση διδακτικών μέσων και η εφαρμογή συγκεκριμένων παιδαγωγικών προσεγγίσεων, ειδικά όσων απευθύνονται στα συναισθήματα των εφήβων, ενισχύουν σημαντικά την επιθυμία για μάθηση και την επιτυχία της. Έτσι, εμείς οι διδάσκοντες της γερμανικής γλώσσας δουλεύοντας καθημερινά με εφήβους, καλούμαστε να λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες των εφήβων και να είμαστε έτοιμοι να διαμορφώνουμε τα μαθήματά μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές μας θετικές μαθητικές εμπειρίες και να έχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Το 7ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2015 στην Παλλήνη έχει θέμα «Διδάσκοντας τους εφήβους γερμανικά». Στόχος του συνεδρίου δεν είναι μόνο να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων, αλλά και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Goethe, τη Γερμανική Κεντρική Υπηρεσία για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή και το Σύλλογο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών Πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων σχετικά με θέματα που μας απασχολούν όλους.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Είναι ωστόσο σημαντικό για οργανωτικούς λόγους να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχής σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!




Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
Απρίλιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
[σήμερα] 




Υποστηρικτές:







Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα



Διοργανωτής:

Ελληνογερμανική Αγωγή