ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
 

EME Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Μαθηματικών, διεξάγει τα τελευταία 80 χρόνια μαθητικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, το 2018 δημιούργησε έναν νέο, πρωτότυπο διαγωνισμό, τον «ΠΥΘΑΓΟΡΑ». Στόχος του διαγωνισμού αυτού είναι να αποτελέσει ένα πρόσθετο ερέθισμα για όλους τους μαθητές, ώστε να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να αναγνωρίσουν την αξία των μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από την Β΄ Δημοτικού έως και τη Γ΄ Γυμνασίου. Η Ελληνογερμανική Αγωγή, ως κέντρο εξέτασης, για το σχολικό έτος 2020 - 2021 θα υποδεχθεί μαθητές Δημοτικού του σχολείου μας.

Με το πέρας της εξέτασης οι μαθητές θα γνωρίζουν σε ποιες ερωτήσεις έχουν απαντήσει σωστά καθώς και τη συνολική βαθμολογία τους. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Ε., Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Ανάργυρο Φελλούρη.

Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα για την ενθάρρυνση της ενασχόλησης των μικρών μαθητών με τα μαθηματικά, λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για τον λόγο αυτό το ποσοστό των βραβευθέντων δεν καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά θα είναι το ίδιο, περίπου 20% των συμμετεχόντων ανά τάξη σε κάθε εξεταστικό κέντρο.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» της Ε.Μ.Ε.. Η ετήσια συνδρομή του περιοδικού, κόστους 10 ευρώ, καταβάλλεται στην Ε.Μ.Ε. μέσω των κέντρων εξέτασης. Η Ελληνογερμανική Αγωγή, ως κέντρο εξέτασης θα συγκεντρώσει και θα αποδώσει ομαδικά στην Ε.Μ.Ε. τις συνδρομές των μαθητών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Τη φετινή σχολική χρονιά ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» θα διεξαχθεί πανελλαδικά το Σάββατο 3 Απριλίου 2021. Ειδικά για φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικά. Πληροφορίες για την ακριβή ώρα διεξαγωγής καθώς και λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού θα σταλούν στους συμμετέχοντες με σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και ενδεικτικά θέματα υπάρχουν διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του «ΠΥΘΑΓΟΡΑ» (www.hms.gr/pythagoras/).

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 
Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή»
Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο
Οδός Δημητρίου Παναγέα, 153 51 Παλλήνη Αττικής