Home | News
 

News

 Year: 2024
  Οι μικροί αρχαιολόγοι της Γ’ Δημοτικού πραγματοποιούν την πρώτη τους ανασκαφή
 
Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, γνώρισαν το επάγγελμα του αρχαιολόγου. Ήρθαν σε επαφή με τη ζωή και το έργο σπουδαίων αρχαιολόγων, όπως του Ερρίκου Σλήμαν, του Άρθουρ Έβανς και του Μιχαήλ Κοσμόπουλου. Έμαθαν για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε μια ανασκαφή καθώς και για τα βήματα που ακολουθούνται πριν από την έναρξή της. Εργάστηκαν σε ομάδες αναλαμβάνοντας τους ρόλους του Αρχαιολόγου – Ερευνητή, του Φωτογράφου και του Σχεδιαστή. Αφού πήραν τα εργαλεία τους, τα σκαλιστήρια, τα φτυάρια, τις ξέστρες και τα πινέλα, πραγματοποίησαν την πρώτη τους ανασκαφή στο Ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος». Οι μικροί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πολλά σπουδαία ευρήματα της προϊστορικής εποχής! Αφού τα μελέτησαν, αξιοποιώντας τις ιστορικές τους γνώσεις και τα συμπεράσματα από την έρευνά τους, κατέγραψαν πληροφορίες για αυτά και τα κατέταξαν σε αντικείμενα που προέρχονταν από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στον ελλαδικό χώρο την εποχή του Χαλκού. Η έρευνά τους ολοκληρώθηκε με την καταγραφή της δράσης στο ημερολόγιο ανασκαφής. Με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψαν τη σύνδεση του αρχαιολογικού ευρήματος με την ιστορική γνώση και οδηγήθηκαν σε σημαντικά συμπεράσματα για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της προϊστορικής περιόδου.



 << Back  

 

 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια