Home | News
 

News

 Year: 2024
  Επιστημονική Μελέτη για τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού - «Εκμετάλλευση Θαλάσσιας Αιολικής Ενέργειας – Εγκατάσταση Θαλάσσιου Αιολικού Πάρκου»
 
Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού ανέλαβαν τον ρόλο του επιστήμονα – μηχανικού! Εργάστηκαν σε ομάδες, μελέτησαν και σχεδίασαν την ανέγερση ενός θαλάσσιου αιολικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου αξιοποιώντας λύσεις βασισμένες στη φύση, για να προστατεύσουν και να ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα στον βυθό.  Ενημερώθηκαν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συζήτησαν το θέμα της αξιοποίησης της θαλάσσιας αιολικής ενέργειας.  Με βάση τα παραπάνω, μελέτησαν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το σημείο στο οποίο θα ανεγερθεί το αιολικό τους πάρκο αλλά και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι ανεμογεννήτριες ανάλογα με την περιοχή που επέλεξαν. Βασικό τους εργαλείο ήταν οι χάρτες αιολικού δυναμικού, καθώς και οι περιβαλλοντικοί, χάρτες βαθυμετρίας και αποστάσεων από λιμάνια και το δίκτυο διασύνδεσης, ώστε να επιλέξουν το καταλληλότερο σημείο.  
 Εργάστηκαν σε ομάδες και  με τη βοήθεια μίας διαδικτυακής εφαρμογής αποφάσισαν τον αριθμό και το είδος των ανεμογεννητριών υπολογίζοντας τα ενεργειακά οφέλη του έργου τους και βοηθώντας συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο να παραγάγουν καθαρή ενέργεια.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεργασία τους με τον κ. Λουκά Κατίκα, ερευνητή του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του σχολείου, Περιβαλλοντολόγο με ειδίκευση στη Χωρική Ανάλυση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τον οποίο ανέλυσαν τις εργασίες τους, αντάλλαξαν απόψεις, έθεσαν τα ερωτήματά τους αλλά και συζήτησαν για τα οφέλη και τις δυσκολίες ενός τόσο μεγάλου έργου.




 << Back  

 

 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια