Home | News
 

News

 Year: 2023
  Ειδικό βραβείο δημιουργικότητας σε μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου από την ΕΕΦ
 

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Β’ τάξης του Γυμνασίου, Ηλέκτρα Παπαμιχαήλ και Νεφέλη Τσουμάκη για την παρουσίαση της εργασίας στους στο συνέδριο της ΕΕΦ « Η Φυσική μαγεύει» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στη δράση «Γίνε κι εσύ εισηγητής!».
Η Ηλέκτρα και η Νεφέλη παρουσίασαν τα «Μαθήματα …κουζινικής Φυσικής» και ανέλαβαν να ανακαλύψουν την κρυμμένη Φυσική στα καθημερινά εργαλεία και σκεύη που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα.
Πίσω, λοιπόν, από το πιρούνι ήταν κρυμμένη η πίεση και η τριβή, πίσω από τον μαγειρικό σκούφο η βαρύτητα και πίσω από την κουτάλα για τα μακαρόνια η χωρητικότητα.
«Θέλαμε να δούμε σε κάτι τόσο απλό και καθημερινό την επιστήμη που κρύβεται πίσω από αυτό», έτσι ξεκίνησε η ιδέα της εργασίας.
Με πολύ χιούμορ μετέτρεψαν την κουζίνα σε εργαστήρι φυσικής και με απλό, άμεσο και κατανοητό τρόπο μετέδωσαν στο κοινό επιστημονικές έννοιες.
Θερμά συγχαρητήρια, Ηλέκτρα και Νεφέλη!


 << Back  

 

 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια