Home | News
 

News

 Year: 2023
  Διαδραστική έκθεση από τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού
 
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Γ´ τάξης έγιναν ιστορικοί ερευνητές και ταξίδεψαν από τον μύθο στην Ιστορία μελετώντας σημαντικούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στον ελλαδικό χώρο κατά την προϊστορική εποχή, τον Μινωικό και τον Μυκηναϊκό πολιτισμό. Έτσι, την Κυριακή 28 Μαΐου με μεγάλη χαρά και πολλές εκπλήξεις υποδέχτηκαν στο σχολείο τους γονείς τους και τους ξενάγησαν στο μουσείο που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει!

Παρουσίασαν τη δική τους θεατρική παράσταση, την οποία προετοίμασαν στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής. Ανέβηκαν στον Όλυμπο όπου συνάντησαν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου και αφού βοήθησαν τον Ηρακλή να ολοκληρώσει τους δώδεκα άθλους του, απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα! 

Υποστήριξαν τη μελέτη που έκαναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αφού επεξεργάστηκαν ιστορικές πηγές, παρουσίασαν τις συνήθειες των ανθρώπων της  Μινωικής Κρήτης και των «Πολύχρυσων» Μυκηνών. Μελέτησαν ραψωδίες της Ιλιάδας και της Οδύσσειας του Ομήρου και αναγνώρισαν τα μυθολογικά αλλά και τα ιστορικά στοιχεία.  Ήρθαν σε επαφή με το έργο διακεκριμένων αρχαιολόγων και παρουσίασαν με πρωτότυπες κατασκευές τη ζωή και τα ευρήματά τους.  Είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εντυπώσεις τους από την πρώτη ανασκαφή τους στο «Ίδρυμα Ελληνικός Κόσμος». 

Αξιοποιώντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σχολείου και τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (VR), ξενάγησαν ψηφιακά τους γονείς τους στο τρισδιάστατο ανάκτορο της Κνωσού.

Παρουσίασαν τα αντίγραφα των χρυσών προσωπίδων και των κοσμημάτων από την εποχή του Χαλκού, τα οποία οι ίδιοι κατασκεύασαν. Χρησιμοποίησαν τα ιδεογράμματα της Γραμμικής Β΄ και εξήγησαν στους επισκέπτες τις εμπορικές συναλλαγές  που χάραξαν σε πήλινες πλάκες και τον τρόπο με τον οποίο έφτιαξαν τις δικές τους μοναδικές σφραγίδες.  Έπαιξαν με τους επισκέπτες με τα παιχνίδια της αρχαιότητας που οι ίδιοι κατασκεύασαν, όπως το ζατρίκιο, το εντυπωσιακό «παιχνίδι των βασιλιάδων», τους πεσσούς και τα κότσια, τους αστραγάλους... Ανέδειξαν τις εικαστικές δημιουργίες τους και τα μουσικά όργανα που έφτιαξαν εμπνευσμένοι από τους δυο πολιτισμούς. Παρουσίασαν τα αγγεία που διακόσμησαν με θέματα από τη φύση και τη θρησκεία των Μινωιτών και των Μυκηναίων. 

Από το ταξίδι τους στον χρόνο αντιλήφθηκαν τη διαφορά μεταξύ μύθου και ιστορίας. Με σύμμαχο την κριτική τους σκέψη ερμήνευσαν τις φανταστικές ιστορίες που είχαν επινοήσει στην αρχαιότητα οι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν ποικίλες καταστάσεις της ζωής τους και διάφορα φαινόμενα. Κατανόησαν την εξέλιξη του ανθρώπου και έφτασαν στο σημείο όπου η Ιστορία αρχίζει!

Ήταν μία ξεχωριστή Κυριακή! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!
 << Back  

 

 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια