Home | News
 

News

 Year: 2022
  Οι μαθητές της Α Δημοτικού στο πρώτο τους πείραμα!
 
Επειδή η φροντίδα της υγείας μας είναι σημαντικό μέλημά μας, οι μαθητές της Α’ Δημοτικού ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά μαθαίνοντας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, απαραίτητους κανόνες ατομικής υγιεινής. Μέσα από τις σελίδες παιδικών βιβλίων είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα μικρόβια: τι είναι, πώς μοιάζουν, πού ζουν, γιατί δεν κάνουν καλό στον οργανισμό και κυρίως πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Μέσα από παιχνίδια ρόλων και δραματοποίησης, εξασκήθηκαν σε καλές συνήθειες για τη φροντίδα του σώματος, την καθαριότητα των χεριών και την απολύμανση των επιφανειών. Μέσα από το πείραμα της αόρατης μπογιάς, έλεγξαν αν κατάφεραν, αξιοποιώντας τις τεχνικές επιμελούς πλυσίματος των χεριών, να τα καθαρίσουν σε βάθος κάτω από τρεχούμενο νερό. Ο ειδικός φακός του σκοτεινού θαλάμου, όπου έβαζαν το χέρι τους πριν και μετά το πλύσιμο, αποκάλυψε ποια είναι τα σημεία όπου τα μικρόβια συχνάζουν και ποια απαιτούν μεγαλύτερη σχολαστικότητα.



 << Back  

 

 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια