Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Oι μαθητές της Ε΄και της ΣΤ’ Δημοτικού στη διαδραστική έκθεση CERN70
 
Καθώς το 2024 το CERN, το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας,  το σχολείο μας, συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις CERN70,  φιλοξενεί την έκθεση του CERN στις εγκαταστάσεις του, η οποία συμπεριλαμβάνει το τούνελ διαδραστικής εμπειρίας του Large Hadron Collider (LHC Ιnteractive Tunnel), όπου με εφαρμογές όπως το “Proton Football” και το “Higgnite”, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στις επιστημονικές έρευνες που λαμβάνουν χώρα στο CERN (https://cern.ea.gr/).

Οι μαθητές της Ε΄και της ΣΤ’ τάξης είχαν την ευκαιρία  να επισκεφτούν την έκθεση και να συμμετάσχουν στις βιωματικές δράσεις, ώστε να προσεγγίσουν  τις επιστημονικές έρευνες που υλοποιούνται στο CERN με βιωματικό τρόπο. Περιηγήθηκαν στο τούνελ διαδραστικής εμπειρίας του Large Hadron Collider. Mε την εφαρμογή “Proton Football” «κλότσησαν» πρωτόνια, λαμβάνοντας μέρος σε προσομοιώσεις συγκρούσεων πρωτονίων υψηλής ενέργειας και είδαν πώς η ενέργεια μετατρέπεται σε μάζα. Παίζοντας με την εφαρμογή "HEAL" έμαθαν τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων συνδέεται με την Ιατρική και πιο συγκεκριμένα με την καταπολέμηση καρκινικών όγκων ακτινοβολώντας τους με πρωτόνια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας όχι μόνο κατάφεραν να αντιληφθούν πώς γίνεται η σύγκρουση πρωτονίων στο CERN αλλά και συμμετείχαν  ενεργά σε αυτή τη διαδικασία συνειδητοποιώντας τις προεκτάσεις της έρευνας αυτής στην κοινωνία!
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια