Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μικροί μετεωρολόγοι της Β’ Δημοτικού σε δράση!
 
Με αφορμή τις κουβέντες των μεγάλων για τις ραγδαίες αλλαγές του καιρού και του κλίματος, οι μικροί μαθητές της Β’ Δημοτικού αποφάσισαν να αναλάβουν ρόλο μετεωρολόγου και να μελετήσουν σημαντικά χαρακτηριστικά του καιρού.
Ξεκίνησαν συζητώντας και κατανοώντας την έννοια του κρύου και του ζεστού. Παρατήρησαν πώς λειτουργεί ένα θερμόμετρο και έμαθαν να διαβάζουν τις ενδείξεις του. Μέτρησαν τη θερμοκρασία της αυλής στο ίδιο σημείο για μία εβδομάδα αλλά και σε διαφορετικά σημεία, υπό σκιά αλλά και σε ηλιόλουστα σημεία, και παρατήρησαν τη μεταβολή των τιμών. Συνέκριναν τις τιμές της θερμοκρασίας  του 2014 και του 2024  για το ίδιο χρονικό διάστημα φτιάχνοντας ραβδογράμματα και διαπίστωσαν την αλλαγή της θερμοκρασίας τα τελευταία 10 χρόνια. Έτσι, αναλογίστηκαν τις αλλαγές του καιρού και σκέφτηκαν τρόπους με τους οποίους ο καιρός επηρεάζει τη ζωή μας, τις δραστηριότητες και τη διατροφή μας.
Μίλησαν για τα είδη των νεφών, παρατήρησαν ότι αλλάζουν μορφή ανάλογα με το υψόμετρο που εμφανίζονται και στο εργαστήριο της Φυσικής μελέτησαν τον τρόπο δημιουργίας τους. Και βέβαια έφτιαξαν τα δικά τους νέφη με βαμβάκι, δίνοντάς τους διάφορες μορφές!
Ανακάλυψαν πώς δημιουργείται η βροχή, μελέτησαν τον κύκλο του νερού και κατασκεύασαν τον δικό τους «τροχό της εξάτμισης», για να τον αναπαραστήσουν.
Σειρά είχαν οι άνεμοι… Μελέτησαν την ένταση και την κατεύθυνσή τους και έφτιαξαν τους δικούς τους ανεμοδείκτες!
Τέλος συζήτησαν για τον σχηματισμό του ουράνιου τόξου, κατασκεύασαν τον δίσκο του Νεύτωνα και μέσω του πειράματος διαπίστωσαν ότι το ηλιακό φως περιέχει τα επτά χρώματα της ίριδας. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια