Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού παρουσίασαν τις ερευνητικές και διαθεματικές τους εργασίες
 
Πλησιάζοντας στο τέλος μιας σχολικής χρονιάς έρχεται η σειρά των μαθητών να μας παρουσιάσουν ό,τι ερεύνησαν, ανακάλυψαν, δημιούργησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της όμορφης διαδρομής τους στον τομέα της γνώσης, της έρευνας, της επιστήμης, των τεχνών, του πολιτισμού αλλά και της καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής. Την Τετάρτη 22 Μαΐου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν τα αποτελέσματα αυτής της διαδρομής με μεγάλη χαρά και περηφάνια ξεναγώντας τους επισκέπτες στη  διαδραστική έκθεση που έλαβε χώρα στο σχολείο μας.
Ως πολίτες ενός κόσμου που βιώνουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους να αυξάνονται διαρκώς μοιράστηκαν τις παρατηρήσεις τους, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και έδωσαν συμβουλές υγείας. Υποστήριξαν την ιστορική τους μελέτη και εξήγησαν τη μεθοδολογία της ιστορικής έρευνας. «Σύστησαν» στους επισκέπτες τη Μύρτιδα, το εντεκάχρονο κορίτσι από την αρχαία Αθήνα του Περικλή και παρουσίασαν όλες τις πτυχές της ζωής της. Τους «ξενάγησαν» στο Μουσείο Ακρόπολης, στην αρχαία Αγορά και τον Κεραμεικό και εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησαν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Discovery Trail”, για να ανακαλύψουν ιστορικά στοιχεία ακολουθώντας ιστορικά μονοπάτια. Επίσης, εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες κατάφεραν από το DNA της Μύρτιδος να ανακαλύψουν το DNA του λοιμού του 5ου αιώνα. Στη συνέχεια οι επισκέπτες πραγματοποίησαν ένα ταξίδι «γευσιγνωσίας» στη σύγχρονη Ελλάδα μέσα από ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα. Ενημερώθηκαν από τους μαθητές για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, που παρουσίασαν το ακράτισμα, αλλά και τις επιλογές ενός σύγχρονου ελληνικού πρωινού. Τα παιδιά εντυπωσίασαν τους επισκέπτες με τη μουσική της αρχαιότητας αλλά και με τα αθύρματα που δημιούργησαν στα Εικαστικά. Έπαιξαν μαζί τους παιχνίδια που έφτιαξαν με θέμα τη διατροφή και τη Μύρτιδα, αλλά και με εφαρμογές που αξιοποίησαν στην Πληροφορική.
Παράλληλα ως ενεργά μέλη του πλανήτη μας, ενημέρωσαν τους επισκέπτες για την ανάγκη προστασίας του πιο πολύτιμου αγαθού, του νερού, και τους κάλεσαν στο εργαστήριο να πειραματιστούν πάνω στις φυσικές του καταστάσεις. Ακόμη τους εξήγησαν πώς με έναν πλήρη εξοπλισμό και με ψηφιακά θερμόμετρα Arduino πραγματοποίησαν μετρήσεις στα νερά του ποταμού Ερασίνου.
Τέλος συζήτησαν με τους επισκέπτες για τη σημασία των 12 πανανθρώπινων Αξίων, εξήγησαν πώς κατάφεραν να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους και παρουσίασαν τις προτάσεις τους, ώστε αυτές να αποτελούν θεμέλιο ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών. Μοιράστηκαν μαζί τους εμπειρίες από τις δράσεις τους ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό και υποστήριξαν ότι οι Αξίες είναι «Ασπίδα» ενάντια σε κάθε μορφή εκφοβισμού.
Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα που ανέδειξε τη γνώση, τις επιστήμες, τις τέχνες, τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Δ΄ τάξης!

Συγχαρητήρια σε όλους! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια