Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού παρουσιάζουν τις ερευνητικές και διαθεματικές εργασίες τους
 
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης την Τετάρτη 24 Απριλίου, πλησιάζοντας στο τέλος της φετινής ερευνητικής τους διαδρομής στον χώρο της γνώσης, της επιστήμης και του πολιτισμού, παρουσίασαν τα αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειάς τους με τη δική τους διαδραστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας.
Τα παιδιά ξενάγησαν τους επισκέπτες στη διαδραστική έκθεση εργασιών, κατασκευών και πειραμάτων: Παρουσίασαν πειράματα αστρονομίας στο εργαστήριο Φυσικής και ερμήνευσαν το πείραμα του Φουκώ στην πειραματική διάταξη του εκκρεμούς Φουκώ του σχολείου μας. Εξήγησαν πώς υλοποίησαν τον σχεδιασμό και την εκτύπωση σε 3D εκτυπωτή μοντέλων πυραύλων σχεδιασμένων υπό κλίμακα, παρουσίασαν τα spin-offs έδειξαν τις εικαστικές δημιουργίες τους και τα μουσικά έργα που δημιούργησαν με αφετηρία και πηγή έμπνευσης το διάστημα και τους πλανήτες. Έπαιξαν παιχνίδια γνώσεων και παιχνίδια πληροφορικής με τους επισκέπτες, εκτόξευσαν πυραυλάκια σε θεαματικές πτήσεις εξηγώντας το φαινόμενο της εκτόξευσης. Εξήγησαν πώς είναι ένα βιώσιμο καταφύγιο στον Άρη και  παρουσίασαν τα καταφύγια που ετοίμασαν για τις δικές τους επανδρωμένες αποστολές.  Έδειξαν τις φανταστικές αφηγήσεις που δημιούργησαν στην ψηφιακή μορφή τους και είδαν σε τρισδιάστατη μορφή τους πυραύλους και τα καταφύγια, εγκατεστημένα στο περιβάλλον του Άρη, μέσω εικονικής πραγματικότητας.
Παράλληλα παρουσίασαν τις εργασίες και την εμπειρία που αποκόμισαν από την ενασχόλησή τους με τους σεισμούς: Παρουσίασαν τον σεισμογράφο του σχολείου μας, έδειξαν πειραματικούς σεισμογράφους που δημιούργησαν στην τάξη με απλά υλικά, έπαιξαν παιχνίδια με θέμα την αντισεισμική προστασία και παρουσίασαν τις αφίσες τους με τα δικά τους μηνύματα.
Το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον οδήγησε σε μια εντυπωσιακή πειραματική μελέτη των παιδιών, στόχος της οποίας ήταν η ανίχνευση διοξειδίου του αζώτου στον αέρα διαφορετικών  περιοχών της  Αττικής.
Περνώντας στα βυζαντινά μονοπάτια του πολιτισμού και της ιστορίας μας, τα παιδιά παρουσίασαν τους βυζαντινούς ναούς που επισκέφτηκαν, όπου πραγματοποίησαν έρευνα πεδίου καθώς και τα ξεχωριστά ψηφιδωτά που κατασκεύασαν σε βυζαντινά θέματα.
Τέλος, έδωσαν μαθήματα ζωής στους επισκέπτες μιλώντας για τις αξίες, όπως ο σεβασμός και η καλοσύνη, με τις οποίες ασχολήθηκαν φέτος, και ζήτησαν να ακούσουν και τις δικές τους σκέψεις όσον αφορά στις αξίες που θεωρούν σημαντικές και θεμελιώδεις.
Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση γνώσης, επιστήμης, δημιουργικότητας και πολιτισμού με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Ε΄ τάξης!
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια