Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Μετάβαση στην Α΄ δημοτικού
 
Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου  προετοιμάζονται για το επόμενο βήμα στο… «μεγάλο» σχολείο! ‘Έτσι, αυτή τη φορά επισκέφτηκαν με τις δασκάλες τους τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού μας σχολείου στο πλαίσιο των ειδικά διαμορφωμένων δράσεων για την ομαλή μετάβασή τους στην Α΄ Δημοτικού. Στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν να  πάρουν μια πρώτη γεύση από τα εργαστήρια και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Τα παιδιά γνώρισαν τα εργαστήρια της Φυσικής, της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών καθώς και τους δασκάλους και πρωταγωνίστησαν σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Στο εργαστήρι της Μουσικής τα παιδιά τραγούδησαν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μικρής ορχήστρας! Αυτοσχεδίασαν και πειραματίστηκαν βιωματικά με τους ήχους και το τραγούδι. Στο εργαστήρι της Φυσικής δημιούργησαν τον δικό τους προτζέκτορα με απλά υλικά και έπαιξαν παιχνίδια με το φως και τη σκιά! Στο εργαστήρι των Καλλιτεχνικών εξέφρασαν τα συναισθήματά τους, διατύπωσαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους για όσα θα χρειαστούν στο Δημοτικό και κατασκεύασαν τη δική τους «βαλίτσα» στην οποία θα βάλουν, εκτός από τη χαρά και την προσμονή για το «μεγάλο» σχολείο, και όλα όσα θεωρούν απαραίτητα για την Α΄ Δημοτικού!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια