Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μικροί αρχαιολόγοι της Γ’ Δημοτικού πραγματοποιούν την πρώτη τους ανασκαφή
 
Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, γνώρισαν το επάγγελμα του αρχαιολόγου. Ήρθαν σε επαφή με τη ζωή και το έργο σπουδαίων αρχαιολόγων, όπως του Ερρίκου Σλήμαν, του Άρθουρ Έβανς και του Μιχαήλ Κοσμόπουλου. Έμαθαν για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε μια ανασκαφή καθώς και για τα βήματα που ακολουθούνται πριν από την έναρξή της. Εργάστηκαν σε ομάδες αναλαμβάνοντας τους ρόλους του Αρχαιολόγου – Ερευνητή, του Φωτογράφου και του Σχεδιαστή. Αφού πήραν τα εργαλεία τους, τα σκαλιστήρια, τα φτυάρια, τις ξέστρες και τα πινέλα, πραγματοποίησαν την πρώτη τους ανασκαφή στο Ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος». Οι μικροί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πολλά σπουδαία ευρήματα της προϊστορικής εποχής! Αφού τα μελέτησαν, αξιοποιώντας τις ιστορικές τους γνώσεις και τα συμπεράσματα από την έρευνά τους, κατέγραψαν πληροφορίες για αυτά και τα κατέταξαν σε αντικείμενα που προέρχονταν από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στον ελλαδικό χώρο την εποχή του Χαλκού. Η έρευνά τους ολοκληρώθηκε με την καταγραφή της δράσης στο ημερολόγιο ανασκαφής. Με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψαν τη σύνδεση του αρχαιολογικού ευρήματος με την ιστορική γνώση και οδηγήθηκαν σε σημαντικά συμπεράσματα για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της προϊστορικής περιόδου. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια