Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
 
Τη φετινή χρονιά γιορτάσαμε με τρόπο ξεχωριστό την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου υποδέχτηκαν τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της για τη Λογοτεχνία, την Ιστορία, την αξία του βιβλίου στην εποχή της τεχνολογίας. Με αφορμή το έργο της «Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα», τα παιδιά ταξίδεψαν νοερά στην εποχή του Αλεξάνδρου και τον ακολούθησαν στις εκστρατείες του. Έθεσαν τα ερωτήματά τους στη συγγραφέα και έμαθαν περισσότερα για τον άνθρωπο Αλέξανδρο, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον στρατηλάτη που περιγράφουν τα σχολικά εγχειρίδια. Η κυρία Δικαίου απευθύνθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στους μαθητές και τις μαθήτριες, επιβράβευσε αυτήν τη διαδρομή μύησης στον κόσμο της λογοτεχνίας και τόνισε ότι η πραγματική ιστορική γνώση συνδέεται πρώτα με το συναίσθημα και έπειτα με την απομνημόνευση πληροφοριών.
Ήταν μια μέρα γεμάτη τρυφερότητα, γνώση, αγάπη για το βιβλίο. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια