Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Συναντήσεις μαθητών Γ΄ Γυμνασίου με απόφοιτους στο πλαίσιο του ΣΕΠ
 
Το σχολείο μας επισκέφθηκε η κυρία Χρύσα Γερακάκη, απόφοιτος της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Η Χρύσα από μικρή αγαπούσε την Αρχιτεκτονική? δεν έπαιζε με κούκλες, προτιμούσε να κατασκευάζει τα σπίτια τους. Ακολούθησε, λοιπόν, την κλίση της και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αρχιτεκτονική στη Σχολή Bauhaus της Γερμανίας. Σταθμός στην πορεία της ήταν και η απαιτητική περίοδος των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ίδια εξήγησε στους μαθητές και τις μαθήτριες τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισε τις προκλήσεις αυτού του διαστήματος, ώστε να επιτύχει τον στόχο της, την είσοδό της στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, έστω και αν στη συνέχεια, επέλεξε τη διαδρομή σπουδών στη Γερμανία. Η κυρία Γερακάκη σημείωσε πως η Αρχιτεκτονική είναι πολυδιάστατη, καθώς συνδέεται με τη φιλοσοφία, τις τέχνες, την επιστήμη, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία. Πλέον, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, αφού διατηρεί δική της κατασκευαστική εταιρεία παράλληλα με το αρχιτεκτονικό της γραφείο. Έτσι, αντλεί την ικανοποίηση της δημιουργικής επαγγελματικής ενασχόλησης με το αγαπημένο της αντικείμενο. Άλλη μία συνάντηση που μας ενέπνευσε, που μας υπενθύμισε ότι οι δικές μας ξεχωριστές διαδρομές μάς περιμένουν, πως στην αφετηρία αυτού του δρόμου βρίσκονται τα πολύτιμα γνωστικά και ψυχικά εφόδια, που μας προσφέρει το σχολείο μας!
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια