Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού γνωρίζουν τα επαγγέλματα του χθες, του σήμερα και του αύριο
 
Πολύ συχνά οι μεγάλοι ρωτούν τα παιδιά: «Τι θέλεις να  γίνεις, όταν μεγαλώσεις;». Το ερώτημα αυτό έβαλε σε σκέψεις τους μαθητές της Β’ Δημοτικού… Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν την έρευνά τους!

Ξεκίνησαν αναζητώντας τη σημασία του επαγγέλματος… Πόσο διαφορετικό είναι από το χόμπι; Χωρίστηκαν, λοιπόν, σε ομάδες, ξεχώρισαν τις δύο έννοιες και κατέγραψαν τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας το διάγραμμα του Venn κατέταξαν τα επαγγέλματα σε τρεις κατηγορίες, τα παλιά, τα διαχρονικά και τα σύγχρονα. Αναζήτησαν τους λόγους για τους οποίους κάποια δεν υπάρχουν πια, ενώ κάποια νέα εμφανίζονται, και τους παρουσίασαν στους συμμαθητές και στη δασκάλα τους. Ανακάλυψαν πώς με το πέρασμα των χρόνων κάποια επαγγέλματα άλλαξαν μορφή, όπως εκείνο του αγρότη, του μανάβη και του δασκάλου. Επιβεβαίωσαν τα συμπεράσματά τους κατά την επίσκεψή τους στο Πολιτιστικό Πάρκο των παλαιών επαγγελμάτων στην Κερατέα και διαπίστωσαν τις ανάγκες που κάλυπταν στο παρελθόν τα επαγγέλματα της υφάντρας, του μαραγκού και του καφετζή.

Και δε σταμάτησαν εκεί… Έγιναν δημοσιογράφοι και πήραν συνέντευξη από τους γονείς τους σχετικά με το επάγγελμά τους! Παρουσίασαν τις συνεντεύξεις στους συμμαθητές τους και δημιούργησαν ένα ψηφιακό βιβλίο. Ολοκλήρωσαν την ενασχόλησή τους με τα επαγγέλματα του σήμερα παίζοντας ομαδικά παιχνίδια και παντομίμα στην αυλή του σχολείου!

Και βέβαια, επειδή αποτελούν τη γενιά του αύριο, εξερεύνησαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών της Πληροφορικής τα επαγγέλματα του αύριο που τους ενδιαφέρουν, τα κατέγραψαν με το εργαλείο “Linoit” και τα είδαν να εμφανίζονται ένα ένα στην οθόνη τους. Με το εργαλείο “Word Art” δημιούργησαν πρωτότυπα συννεφόλεξα σχετικά με τα διάφορα επαγγέλματα!

Χρησιμοποιώντας το προγραμματιστικό εργαλείο “Scratch Jr”, επινόησαν τη δική τους ιστορία δημιουργώντας διαλόγους σχετικούς με τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων. Τέλος, με τα εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής “Lego WeDo 2.0”, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα “drone”, βασικό εργαλείο της σύγχρονης ειδικότητας του χειριστή “drone”.

«Μαμά, τώρα ξέρω τι θα γίνω, όταν μεγαλώσω!»


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια