Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Συναντήσεις μαθητών Γ΄ Γυμνασίου με απόφοιτους στο πλαίσιο του ΣΕΠ
 
Το σχολείο μας επισκέφτηκε η κυρία Άντα Μελά, απόφοιτος της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Η Άντα  ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρότεινε στους μαθητές πριν την επιλογή των σπουδών τους να φροντίσουν να είναι ενημερωμένοι για τον προσανατολισμό του τμήματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πάτρας έχει μια κλίση προς την οικοδομική, ενώ το τμήμα Αρχιτεκτόνων της Θεσσαλονίκης έχει θεωρητική προσέγγιση, αφού ασχολούνται και με μαθήματα της Ιστορίας της Τέχνης. Η Άντα Μελά διατηρεί το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο και συνεργάζεται παράλληλα και με άλλα, γιατί, όπως λέει, μέσα από τη συνεργασία μαθαίνει και εξελίσσεται. Τόνισε στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ότι η αρχιτεκτονική είναι μια Σχολή που, εκτός από υψηλή βαθμολογία, απαιτεί δεξιότητα στο σχέδιο, δεξιότητα στην επικοινωνία με τους ανθρώπους και στη συνεργασία με πολλές άλλες ειδικότητες, για να υπάρξει ένα άρτιο αποτέλεσμα.  Το επάγγελμα του αρχιτέκτονα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, από τον σχεδιασμό ενός επίπλου μέχρι τον σχεδιασμό μιας ολόκληρης πόλης. Προϋποθέτει τη συνεργασία με μηχανικούς, τοπογράφους, τον έλεγχο των συνεργείων, προϋποθέτει γνώσεις λειτουργίας μιας οικοδομής. Επιπρόσθετα, το επάγγελμα απαιτεί και γνώσεις οικονομικών, ώστε να δίνεται κάθε φορά τη κατάλληλη προσφορά τιμής στον πελάτη, προκειμένου να εξασφαλίζεται το κόστος της κατασκευής.  Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Άντα Μελά που μοιράστηκε μαζί μας την τόσο επιτυχημένη διαδρομή της στον τομέα της Αρχιτεκτονικής!
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια