Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Δράση φιλαναγνωσίας για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
 
Στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας που διοργανώνει το σχολείο μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου συναντήθηκαν διαδικτυακά την Τετάρτη 27 Μαρτίου με την κυρία Κατερίνα Δημόκα, συγγραφέα του βιβλίου «Δύο στόματα». Τα παιδιά είχαν επεξεργαστεί το βιβλίο, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τα τραγικά γεγονότα της σφαγής στο μαρτυρικό Δίστομο, και έθεσαν στη συγγραφέα τις ερωτήσεις τους. Η κυρία Δημόκα ανταποκρίθηκε με ικανοποίηση στα εύστοχα ερωτήματα των εφήβων αναγνωστών, αναφέρθηκε σύντομα στα ιστορικά γεγονότα, μίλησε για τις πηγές της έμπνευσής της και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Επισήμανε ότι τα συλλογικά τραύματα αφήνουν επώδυνες σφραγίδες στο ασυνείδητο των συνόλων και δύσκολα επουλώνονται, κατέληξε όμως με αισιοδοξία: «Η ιστορία, έστω και αν η μελέτη της μοιάζει άχαρη, έχει να μας πει πολλά, όταν αντιμετωπίζουμε τις μελανές της σελίδες ως αποτροπή για όσα δεν πρέπει να επαναληφθούν». Μια συνάντηση - ταξίδι στο παρελθόν, ένα μήνυμα - ελπίδα για το μέλλον!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια