Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου μετρούν την περιφέρεια της Γης με το πείραμα του Ερατοσθένη
 
Ιστορία και Επιστήμη συναντήθηκαν στο γήπεδο της Ελληνογερμανικής Αγωγής! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄Λυκείου πραγματοποίησαν το περίφημο "Πείραμα του Ερατοσθένη". Μετρώντας τη σκιά μιας ράβδου κατά τη μεσημβρία της εαρινής ισημερίας, υπολόγισαν την περιφέρεια της Γης, όπως έκανε ο Ερατοσθένης πριν από 2.200 χρόνια. Τα παιδιά μοιράστηκαν σε ζωντανή σύνδεση τις μετρήσεις τους με μαθητές από το Bloemfontein της Νοτίου Αφρικής και την Uppsala της Σουηδίας. Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του Πειράματος του Ερατοσθένη, μια δεύτερη ομάδα μαθητών στο Αστεροσκοπείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής υπολόγισε την περιφέρεια της Γης, βρίσκοντας το γεωγραφικό πλάτος της Παλλήνης με τη χρήση ενός φωτοβολταϊκού πάνελ! Τα αποτελέσματα είχαν τέτοια ακρίβεια, που σίγουρα θα έκαναν περήφανο τον αρχαίο δάσκαλο, όπως έκαναν κι εμάς! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια