Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Σχολική γιορτή Γυμνασίου Λυκείου για την 25η Μαρτίου
 
Οι εθνικές επέτειοι φέρνουν πάντα ένα κλίμα διαφορετικό στο σχολείο μας… Η Ιστορία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας και εμείς με κέφι και δημιουργική διάθεση προετοιμάζουμε τη σχολική μας γιορτή. Έτσι και φέτος, συμμαθητές και συμμαθήτριές μας από το Γυμνάσιο μάς ταξίδεψαν μερικές δεκαετίες πίσω, κάπου στην ελληνική επαρχία. Τότε, που διαλύονται σιγά σιγά οι προκαταλήψεις, οι οποίες υπερτόνιζαν το ένδοξο αρχαίο παρελθόν και υποτιμούσαν τη νεότερη Ιστορία και τα γεγονότα της Παλιγγενεσίας. Μέσα από τα μάτια της μικρής τοπικής κοινωνίας, παρακολουθήσαμε την τραγική ιστορία της «Ελληνίδας σκλάβας», ενός νεαρού κοριτσιού από τα Ψαρά, που μετά την καταστροφή οδηγήθηκε στη σκλαβιά και χάθηκε πρόωρα, για να αποτελέσει τελικά την έμπνευση του Αμερικανού γλύπτη H. Powers και να κατακτήσει ως άγαλμα την αθανασία. Η παράσταση βασίστηκε στο έργο «Με σοβαρή αφορμή μια μικρή Ελληνοπούλα». Μετά το όμορφο θεατρικό, καμαρώσαμε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας που συμμετέχουν στην Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Γυμνασίου Λυκείου του σχολείου μας. Τα παιδιά απέδωσαν με χάρη και ενθουσιασμό Συρτό Μακεδονίας, Συρτό Χανιώτικο, Πεντοζάλη και Ικαριώτικο και μας ξεσήκωσαν όλους. Φυσικά, η γιορτή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο με συγκίνηση τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Και του χρόνου! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια