Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού ταξιδεύουν ψηφιακά στο ξεχωριστό ανάκτορο της Κνωσού
 
Στο πλαίσιο του διαθεματικού τους προγράμματος με τίτλο «Ταξίδι στους πολιτισμούς: Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ξεχωριστό ψηφιακό ταξίδι στο μεγαλύτερο από τα ανάκτορα της Κρήτης, το ανάκτορο της Κνωσού, μέσω της εφαρμογής “iGuide Knossos”, αξιοποιώντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σχολείου μας και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR). Αφού πρώτα χωρίστηκαν σε ομάδες, περιηγήθηκαν στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του ανακτόρου και παρατήρησαν χαρακτηριστικά στοιχεία της μινωικής ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής. Οι θαυμάσιες τοιχογραφίες με τα έντονα χρώματα που κοσμούν το ανάκτορο παρουσιάστηκαν ολοζώντανες μπροστά τους και τους προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση! Συνέχισαν το ταξίδι τους περπατώντας στη δυτική αυλή που οδηγεί στον Διάδρομο της Πομπής και στις δημόσιες αποθήκες με τα μεγάλα πιθάρια. Περιηγούμενοι στην Αίθουσα του Θρόνου και στο Διαμέρισμα της Βασίλισσας  και αντιλήφθηκαν πολλά για τον Μινωικό πολιτισμό, για τη θρησκεία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, αλλά και για την καθημερινή ζωή και την ενδυμασία των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Κατέγραψαν σημαντικές πληροφορίες και κατέληξαν στα συμπεράσματά τους. Το ταξίδι αυτό ήταν μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι ανυπομονούν για την επόμενη πρόκληση!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια