Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Συναντήσεις μαθητών Γ΄ Γυμνασίου με αποφοίτους στο πλαίσιο του ΣΕΠ
 
Το σχολείο μας επισκέφθηκε η κυρία Μαρία Αμοιρίδη, απόφοιτος της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Η Μαρία ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πλέον συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές, συνδυάζοντας την Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης με την Τεχνολογία. Η Μαρία τόνισε στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ότι, επιτυγχάνοντας βαθμολογία που της επέτρεπε να εισαχθεί σε οποιαδήποτε σχολή, εκείνη επέλεξε τη σχολή της αρεσκείας της, έστω και αν δεν θεωρείται τόσο «δημοφιλής». Αναφέρθηκε στις προκλήσεις της επιστήμης της αλλά και στις δυνατότητες που της ανοίγονται για ακαδημαϊκή καριέρα. Επιπλέον, μίλησε με ευγνωμοσύνη για τη στήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου της, στην αποκλειστική βοήθεια των οποίων βασίστηκε η ίδια κατά την προσπάθειά της. Παρότρυνε τα παιδιά να θέτουν υψηλούς στόχους, να διαχειρίζονται με ψυχραιμία τις δυσκολίες, αλλά και να μην εγκαταλείπουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, αυτές που τους δημιουργούν αισθήματα πληρότητας. Άλλη μία μοναδική διαδρομή ζωής, πηγή έμπνευσης για όλους μας!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια