Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού μαθαίνουν την ορθογραφία… εικονογραφώντας!
 
Μετά το στάδιο της πρώτης γραφής και ανάγνωσης  η εισαγωγή των μαθητών της Α’ τάξης του Δημοτικού στην ορθογραφία γίνεται με φυσικό και διασκεδαστικό τρόπο, ενθαρρύνοντας τη θετική στάση των παιδιών προς τη γλώσσα και τη μάθηση. Οι κανόνες της γραμματικής εμφανίζονται κυρίως στην κατάληξη των λέξεων, ωστόσο το θέμα των λέξεων διεγείρει περισσότερο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μικρών μαθητών και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον και την αυτενέργεια. Εικονογραφώντας την ορθογραφία, συνδέεται το σημαίνον με το σημαινόμενο και η γραφή με την εικόνα. Η προσέγγιση αυτή ενισχύει την κατανόηση, την οπτική μνήμη και την αντίληψη και αποτελεί έναν ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο να συνδέονται οι εικόνες με ορθογραφικές και λεξιλογικές πληροφορίες. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι στα «δύσκολα» σημεία των λέξεων κρύβεται η εικόνα της ίδιας της  λέξης και αναπτύσσουν τις γραπτές τους δεξιότητες, μια προσέγγιση που είναι παιγνιώδης και αποτελεσματική. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια