Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Μάθημα Ιστορίας Γ’ Γυμνασίου έξω από την τάξη
 
Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου επισκέφτηκαν - στο πλαίσιο των δράσεων του μαθήματος της Ιστορίας - έναν χώρο ιστορικής μνήμης, το Μέγαρο της οδού Κοραή στην Αθήνα. Κατά την περίοδο της Κατοχής στο Μέγαρο ήταν εγκατεστημένες διάφορες υπηρεσίας των γερμανικών στρατευμάτων και η Kommandatur. Στην κορυφή κυμάτιζε ο αγκυλωτός σταυρός και τα υπόγεια αντιαεροπορικά καταφύγια μετατράπηκαν σε φυλακές. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αυτό το ιστορικό διατηρητέο μνημείο, να δουν από κοντά τα κρατητήρια, όπως αυτά αναστηλώθηκαν και συντηρήθηκαν, ώστε να αναδειχθούν τα ακιδογραφήματα και τα μηνύματα των κρατουμένων στις μεταλλικές πόρτες, στους τοίχους και στα παράθυρα. Κείμενα, ονόματα, χρονολογίες και σκίτσα διασώθηκαν και τα δύο υπόγεια παραδόθηκαν στο κοινό ως επισκέψιμοι χώροι.
Ένα μάθημα Ιστορίας έξω από την τάξη, μία βιωματική προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων για τους μαθητές, που με τον τρόπο αυτό δεν έμαθαν απλώς, αλλά είδαν, ένιωσαν και έκαναν ένα νοερό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια