Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Συνάντηση μαθητών Γ΄ Γυμνασίου με την Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ
 
Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου στεγάζονται οι Πρυτανικές Αρχές, οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου, η Μεγάλη Αίθουσα Τελετών, το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και άλλες σημαντικές κεντρικές υπηρεσίες. Η τιμή ήταν ξεχωριστή, καθώς ξεναγήσεις στον ιστορικό αυτό χώρο πραγματοποιούνται μόνο κατ’ εξαίρεση. Εκεί, με ιδιαίτερη θέρμη τούς υποδέχτηκε η κυρία Σοφία Παπαϊωάννου, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας. Η κυρία Παπαϊωάννου και τα μέλη του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ ξενάγησαν τα παιδιά στους χώρους του ιστορικού κτηρίου και αναφέρθηκαν στην ιστορία του Ιδρύματος. Στη συνέχεια, η Αντιπρύτανης συνομίλησε με τους μαθητές, απάντησε στις ερωτήσεις τους σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τις διαδρομές σπουδών που ανοίγονται μέσα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα Erasmus, τη φυσιογνωμία των σπουδών εντός και εκτός Ελλάδας, τα κριτήρια επιλογής προπτυχιακών αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών. Η συνάντηση έκλεισε με τη θερμή παραίνεση της κυρίας Παπαϊωάννου προς τα παιδιά να ακολουθήσουν τις σπουδές που πραγματικά αγαπούν, γιατί μέσω αυτών θα ανοίξει σίγουρα η διαδρομή της επιτυχίας. Συγκίνηση και δέος για τους εφήβους μαθητές, οι οποίοι βίωσαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία στον χώρο που αποτελεί την κοιτίδα του ακαδημαϊσμού της Ελλάδας.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια