Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Η δημοσιογράφος Κατερίνα Λυμπεροπούλου «ξεναγεί» τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στον άγνωστο θησαυρό των Στροφάδων
 
Η συμμετοχή μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στροφάδες: Ένας άγνωστος θησαυρός στη μέση του πουθενά» στάθηκε η αφορμή να «συστηθούμε» με  δύο μικρά Ελληνικά νησιά, τη Σταμφάνη και την Άρπυια, γνωστά ως Στροφάδες, στα νότια του Ιονίου πελάγους. Στη γνωριμία μας αυτή συνοδοιπόρο είχαμε τη δημοσιογράφο Κατερίνα Λυμπεροπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος και συν-συγγραφέα του βιβλίου «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων» βασισμένο στις φωτογραφίες του Robert MCabe (1η έκδοση 2018/ Πατάκης), το οποίο έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πλατφόρμα Museotek και την ομάδα μουσειοπαιδαγωγών Peripatos.
Με εξαιρετική παιδαγωγική προσέγγιση στην παρουσίαση, η Κατερίνα Λυμπεροπούλου κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών μας ξεναγώντας τους με πλούσιο φωτογραφικό υλικό του φωτογράφου. Αρχαίοι μύθοι, Βυζάντιο, καστρομονάστηρο μοναδικό στην Ορθόδοξη Ανατολή, πειρατές, ένας παλιός αγγλικός φάρος και πολλά άλλα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των μαθητών μας μέσα από τη διήγηση της Κατερίνας Λυμπεροπούλου και τον φακό του Robert McCabe. Το πλούσιο περιβαλλοντικό και οικολογικό αποτύπωμα των νησιών σε συνδυασμό με την καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής  διατήρησαν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Οι άνθρωποι των νησιών και ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων, πατήρ Γρηγόριος, ο οποίος έζησε εκεί σχεδόν εντελώς μόνος αλλά αυτάρκης για 38 χρόνια, φανέρωσαν τη μοναδικότητα αυτού του τόπου, αλλά και γοήτευσαν τα παιδιά.
Με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου της Ελληνογερμανικής Αγωγής στο πρόγραμμα δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να ακούσουν κάτι διαφορετικό, να γνωρίσουν κάτι άγνωστο σε πολλούς, να συνειδητοποιήσουν τον πλούτο της πατρίδας μας σε πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς. Οι δράσεις αυτές αποτελούν μοναδική αφορμή για ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα που αφορούν την κληρονομιά της πατρίδας μας.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια